به گزارش ایسنا، چرخه انتخابی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران برای حضور در رقابت های جهانی و بازی های آسیایی ۲۰۲۲ اعلام شد. در هر دو چرخه اعلام شده از سوی کادرهای فنی، رقابت های قهرمانی کشور، انتخابی جام تختی، قهرمانی آسیا، جام تختی و مرحله نهایی انتخابی تیم ملی، به عنوان ۵ مرحله اصلی چرخه انتخابی معرفی شده است.
در این میان یکی از تفاوت های عجیب میان چرخه انتخابی کشتی فرنگی با کشتی آزاد، معاف شدن تمامی مدال آوران کشتی فرنگی در مسابقات جهانی نروژ از حضور در جام تختی است، در صورتیکه در کشتی آزاد، تنها طلایی های مسابقات جهانی نروژ از حضور در جام تختی به عنوان یکی از مهمترین مراحل انتخابی تیم ملی معاف شده اند.
همچنین در کشتی آزاد کشتی گیرانی که در مسابقات جهانی نروژ به مدال های نقره و برنز رسیده اند مجوز حضور مستقیم در جام تختی را دارند اما در کشتی فرنگی این امتیاز برای تمامی ملی پوشان اعزامی به مسابقات جهانی نروژ در نظر گرفته شده است. البته این امتیاز برای ملی پوشان اعزامی جوانان و امید به رقابت های جهانی و نفرات نخست مسابقات ارتش های جهان نیز لحاظ شده است، در حالیکه در کشتی آزاد امتیازی برای تیم های نفرات فوق در نظر گرفته نشده است.
در حالیکه در کشتی آزاد به صراحت اعلام شده نفرات اول جام تختی در صورتیکه ایرانی باشند مجوز حضور در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی را بدست می آورند یا در صورت قهرمانی یک غیر ایرانی، کشتی گیری که بهترین عنوان را در بیشتر اوزان بدست بیاورد به مرحله نهایی انتخابی راه پیدا خواهد کرد، اصلا در کشتی فرنگی مشخص نیست سرمربی تیم ملی به دنبال چه اهدافی است و نفرات برتر جام تختی چه سرنوشتی خواهند داشت!
در چرخه انتخابی کشتی آزاد به صورت دقیق مشخص شده چه نفراتی باید در مسابقات قهرمانی کشور حاضر شوند و یا اینکه جریمه غایبین چه خواهد بود اما در کشتی فرنگی صرفا زمان برگزاری این مسابقات اعلام شده است.
از تفاوت های فاحش میان دو چرخه که بگذریم، مهمترین نکته چرخه انتخابی مورد نظر محمد بنا، جایی است که در اواخر این چرخه عنوان شده است: "تیم های اعزامی به مسابقات جهانی و بازی های آسیایی بعد از ارزیابی نفرات اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا و تورنمنت های مختلف که با حضور تمامی نخبگان اوزان دهگانه برگزار خواهد شد، پس از ارزیابی کادر فنی انتخاب خواهند شد. نکته مهم: بعد از مسابقات قهرمانی آسیا، تورنمنت های مختلفی تا مسابقات جهانی و بازی های آسیایی وجود دارد که تمامی کشتی گیران منتخب در آن مسابقات حضور خواهند یافت تا شایسته ترین افراد جهت حضور در مسابقات جهانی و بازی های آسیایی شناسایی و معرفی شوند."
این موضوع یعنی روال انتخاب ملی پوشان باز هم مانند سابق خواهد بود و هر مسابقه ای که تحت عنوان مراحل چرخه برگزار شود، در نهایت سرمربی تیم ملی است که می تواند تصمیم نهایی را حتی بدون توجه به نتایج بدست آمده، اتخاذ کند.
در چرخه انتخابی کشتی آزاد به صورت دقیق و مفصل، برگزاری دیدارهای رو در رو میان مدعیان در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی نیز پیش بینی شده اما در کشتی فرنگی حتی کوچکترین اشاره ای نیز به برگزاری دیدارهای رو در رو برای انتخاب ملی پوشان نشده است؛ موضوعی که نشان می دهد کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی باز هم بی تفاوت به انتقادها، همان سبک و سیاق همیشگی خود را برای انتخاب ملی پوشان دنبال می کند و هیچ کشتی گیری دقیقا نمی داند باید در کدام مسابقه و رویداد نتیجه بگیرد تا به دوبنده تیم ملی برسد.
هر چه هست فدراسیون کشتی بر خلاف شعارهایی که برای اجرای دقیق چرخه انتخابی تیم های ملی می داد، در کشتی فرنگی این موضوع را به دلایل مختلف دنبال نمی کند اما اینبار مثل مسابقات المپیک و جهانی سال گذشته بهانه کرونا برای اجرا نشدن چرخه انتخابی وجود نخواهد داشت.
"چرخه انتخابی" در کشتی فرنگی فقط نامی زیبا بر همان روش همیشگی محمد بنا در انتخاب ملی پوشان است؛ روشی که در آن مسابقات متعددی برگزار می شود اما در نهایت سرمربی تیم ملی می تواند با تمهیدات مختلف، نفرات مد نظر خود را انتخاب کند. در واقع چرخه فرنگی مانند داستانی است که پایان باز دارد و دست محمد بنا باز است تا طبق سلیقه اش هر برداشتی که می خواهد از چرخه انتخابی داشته باشد.
انتهای پیام