مصطفی مرزبان در اینباره گفت: در این نامه آمده است: در اجرای بند ۱۲ از ماده ۳ قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ و مواد مربوطه از قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب سال ۱۳۰۹ و نظامنامه اجرایی آن، نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری مربوط به آثار ملی فرهنگیتاریخی واقع در شهرستان خمین که به شرح ذیل در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ابلاغ میشود.
محدوده حریم آثار مذکور تحت حفاظت و نظارت این وزارتخانه است و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی "تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده" جرم محسوب میشود و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از میراث فرهنگی استان مرکزی، این بناها شامل قلعه شاهزاده عبداله به شماره ۲۷۸۳۸ در تاریخ یکم آذرماه ۱۳۸۸، بارک امیر حشمت (ارگ تاریخی میشیجان) به شماره ۲۹۷۰۵ در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۳۸۹ و اندورنی بارک امیر حشمت به شماره ۳۳۲۳۵ در تاریخ ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۹ هستند.
در فرآیند برنامهریزی برای ابنیه، مجموعهها و محوطههای تاریخی، تشریح خطوط عرصه حریم این آثار به منزله بخشی از شناسایی و توصیف محسوب شده است و تعریف حریم و وضع مقررات مربوط به نواحی مختلف واقع در آن، به مثابه بخشی از ارزیابی صورت گرفته در خصوص زمینههای قانونی ورود به موضوع حفاظت از اثر به شمار میرود.
حریمهای میراثفرهنگی علاوه بر اهمیتی که به لحاظ ملزومات قانونی برای بناها و محوطههای تاریخی دارند، برای اطمینان از مدیریت بهتر و صیانت از آنها نیز به مثابه ابزاری ضروری هستند. به همان اندازه که نداشتن حریم میتواند خطری جدی برای انسجام محوطههای تاریخی و میراثفرهنگی به دنبال داشته باشد، تعریف نادرست حریم که به روشنی تمامی جنبههای قانونی و برنامهریزی مرتبط با آینده اموال فرهنگی را در نظر نگرفته است، خطرآفرین خواهد بود.
انتهای پیام