درخواست یک باستان‌شناس

یادگار نئاندرتال‌ها را ژئوپارک کنید

حدود 39 هزار سال پیش گروهی از انسان ها در منطقه اوراسیا زندگی می کردند که بعدها به نئاندرتال مشهور شدند. براساس مدارک باستان شناسی نئاندرتال ها از حدود 350 هزار تا 39 هزار سال پیش در منطقه وسیعی زندگی می کرده و بعدها از بین رفته اند.

براساس کاوش های باستان شناسی که طی چندسال اخیر در مجموعه غار و پناهگاه صخره ای "باوه یوان" کرمانشاه انجام گرفته، بقایایی از آخرین نسل انسان های نئاندرتال در این منطقه کشف شده است.

کشف دندان شیری یک کودک شش ساله نئاندرتال یکی از مهمترین این کشفیات بود که به گفته باستان شناسان حاکی از آن است که حدود 43 یا 42 هزار سال قبل انسان های نئاندرتال در مجموعه غار و پناهنگاه صخره ای باوه یوان که شبیه یک حصار طبیعی است، زندگی می کرده اند.

دکتر سامان حیدری گوران سرپرست گروه کاوش در این منطقه حتی از احتمال برخورد انسان نئاندرتال و انسان امروزی در این منطقه خبر می دهد و پس از پایان آخرین کاوشی که دراین منطقه داشته عنوان کرد: براساس مطالعات ما انسان های مدرن از حدود ۴۱ هزار سال قبل در کرمانشاه زندگی می کرده اند، یعنی همان زمان که نئاندرتال ها هم بوده اند، بنابراین با استناد به اطلاعاتی که داریم معتقدیم در این دوره احتمالا در کرمانشاه یکدیگر را دیده اند.

و حالا که این روزها باوه یوان کرمانشاه شهرتی جهانی پیدا کرده، سرپرست گروه کاوش در این منطقه از مسئولین کرمانشاهی درخواستی دارد و آن تبدیل مجموعه غار و پناهگاه صخره ای باوه یوان به ژئوپارک است.

سامان حیدری گوران دراین رابطه در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به کشف زوایایی مهم از زندگی انسان های نئاندرتال در کرمانشاه طی سالهای اخیر، اظهارکرد: در این مدت افراد زیادی پیگیر کشفیات انجام شده در این منطقه بوده اند و بازتاب خوبی نیز از این کشفیات داشته ایم.

وی افزود: اگر بتوانیم فصل پنجم کاوش ها را در خرداد 1400 انجام دهیم، کاوش ها عمیق تر و گسترده تر خواهد بود و  قطعا می توانیم به مدارک بیشتری دست پیدا کنیم.

این باستان شناس کرمانشاهی یکی از دغدغه های کنونی خود را ساماندهی این محوطه باستانی دانست و ادامه داد: بارها روی این نکته تاکید کرده ام که باتوجه به اهمیت و موقعیتی که باوه یوان در آن قرار گرفته که در مجاورت اتوبان کرمانشاه به کامیاران است و وسعت دارد و دسترسی به آن آسان است، می توان آن را به ژئوپارک تبدیل کرد.

وی خاطرنشان کرد: می توان با ساماندهی این محوطه و احداث یک پارکینگ در فاصله قابل توجهی از آن و نیز احداث یک پل هوایی و یک فضای منطقی جذاب و دیدنی، امکان تبدیل محوطه باوه یوان به ژئوپارک را فراهم کرد تا مردم بیایند و بفهمند که در اینجا چه اتفاقی افتاده و چه کسانی در آن زندگی می کرده اند.

حیدری گوران افزود: اگر این محوطه به ژئوپارک تبدیل شود، حتی وقتی که درحال کاوش در آن هستیم نیز مردم می توانند برای بازدید به این محوطه بیایند، همانطور که الگوهایی از چنین ژئوپارک هایی را در آفریقا و اروپا نیز داریم. محوطه های باستانی سربازی که ژئوپارک شده اند.

وی ادامه داد: مردم می توانند در کنار دیدن این محوطه، از چشمه یوان و تپه ای باستانی که آنسوی جاده هست نیز بازدید کنند.

این باستان شناس پارینه سنگی با بیان اینکه علاقمند به اجرای این نقشه راه در محوطه باستانی باوه یوان است، گفت: امیدوارم متولیان امر بودجه ای برای این مسئله اختصاص دهند و برای این فرهنگ باستانی دلسوزی کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400090100097
  • خبرنگار : 50184