امیدشان بسته به دامهایشان است؛ دامی که زحمتش برای دامدار است و سودش برای واسطه. دام را پرورش میدهند به امید سود؛ اگرچه نهادههای دامی و خشکسالی دغدغه اصلی دامداران است، اما نبود کشتارگاه به رنج و سختی آنها اضافه کرده و همین مشکلات سبب شده است دامپروران تعدادی از گوسفندان را قبل از رسیدن به وزن مطلوب به فروش برسانند.
به گزارش ایسنا، نبود و یا کمبود زیرساختها داد دامداران را در آورده است چراکه سرمایه گذاران و دامداران معتقدند برای تکمیل زنجیره تولید گام اول را آنان برداشتهاند و اکنون باید به آنان کمک شود. دامداران معتقدند این روزها برای دامدار میگذرد، اما مشکل زمانی آغاز خواهد شد که چند ماه دیگر برای تهیه گوشت با مشکل مواجه شویم.
دامداران مجبورند تعدادی از گوسفندان را که در واقع تمام دارایی آنان است، با قیمت پایین قبل از اینکه به پروار برسند، بفروشند؛ اگر این کار را نکنند دامها روی دستشان میمانند. خراسان جنوبی با ظرفیت پرورش سه میلیون راس دام سبک و ۷۰ هزار راس دام سنگین نباید این وضعیتش باشد.
ذبح میکنیم چون نهاده نداریم
جواد غریبی، رییس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی به ایسنا میگوید: باید فکری به حال زیرساختهای استان شود؛ تا چه زمانی قرار است این روند ادامه یابد.
وی افزود: وقتی قیمت در بازار آزاد به دست دلالان نرخ گذذری میشود؛ دیگر دادمدار باید چه کند؛ همین قیمتها عرف باز میشود و دامدار سود نمیبرد.
رئیس اتحادیه دامداران خراسانجنوبی بیان کرد: حقیقت این است که کمیاب و یا گرانشدن علوفه باعث میشود دامدار کشتار و فروش زیر قیمت دام را سرلوحه کار خود کند؛ کاری که به ضرر اوست؛ تاکنون این اتفاق میافتد اما در ماههای آینده این امر ما را با کمبود گوشت و شیر مواجه خواهد کرد.
وی از افزایش ۴ برابری علوفه تولید داخل نسبت به سال گذشته خبر داد و بیان کرد: قیمت ذرت علوفهای سه برابر، قیمت کاه ۵ برابر و یونجه ۳ برابر افزایش یافته است و علاوه بر مشکل تأمین علوفه برای دام ما در حوزه تولید شیر نیز با مشکل رو به رو هستیم.
خیاط، یک سرمایه گذار در خراسان جنوبی نیز گفت: استارت اجرایی پروژه کشتارگاه دام از سال ۱۳۹۸ خورد و در زمینی به مساحت ۵۰ هزار متر مربع با سرمایه ۷۰ میلیارد تومانی توانستهایم یکی از بزرگترین کشتارگاههای صنعتی شرق کشور را با ظرفیت ۵۰۰ راس دام سبک، ۵۰۰ راس دام سنگین و ۵۰ نفر شتر در خوسف راهاندازی کنیم.
وی افزود: بارها خبر از بهره برداری این طرح بیان شده؛ طرحی که میتواند این روزها دردی از مردم را دوا کند همچنان تجهیزاتش خاک میخورد؛ این طرح آماده بهرهبرداری است اما حمایت مسئولین را میطلبد.
دامپزشکی میگوید: پروانه بهره برداری کشتارگاه توسط دامپزشکی صادر شده است، اما تا افتتاح کار دارد. این مشکل تنها برای پرورش دهندگان دام سبک و سنگین استان نیست بلکه شتر مرغداران استان هم درد نبود کشتارگاه را در سینه دارند.
و باز هم کاغذبازیهای اداری
عامری، سرمایه گذار دیگری است که قصد داشته یک کشتارگاه شترمرغ در استان بنا کند تا شترمرغها به شیوه غیر اصولی کشتار نشده و یا به استانهای دیگر بدون سود فرستاده نشوند. در این راستا در تلاش است تا کشتارگاه تخصصی شترمرغ را بنا کند اما این سرمایه گذار هم درگیر کاغذبازیهای اداری شده است.
خراسان جنوبی رتبه دوم پرورش شترمرغ را در کشور دارد، اما باز هم ماجرای نبود کشتارگاه تکرار میشود و اکنون ستاد اجرای فرمان امام(ره) پا به میدان گذاشته است. با اجرای تفاهمنامهای که با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) منعقد شده خراسان جنوبی به قطب منطقهای شتر یا هاب پرورش شتر تبدیل میشود و قرار است اولین کشتارگاه تیپ ۴ نهبندان آغاز به کار کند.
با برداشتن چند گام دیگر، سنگی بزرگ از جلوی پای دامداران استان برداشته میشود، ظرفیتی که اگر راه اندازی شود هم نیاز استان و هم سایر استانها را تامین میکند.
انتهای پیام