به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه با پیشنهاد تبادل فناوری هستهای موافقت کرده و طی یادداشتی برای جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا گفت که او موافق است که "اجرای این توافقنامه ارتقا خواهد یافت و خطر غیرمنطقی برای دفاع و امنیت مشترک به همراه نخواهد داشت."
بایدن تاکید کرد: این توافقنامه اجازه همکاری میدهد و بیشتر موجب ارتقای موضع دفاعی مشترک و حمایت از منافع ما طبق پیمان آتلانتیک شمالی، استرالیا، نیوزیلند، پیمان امنیتی ایالات متحده و ارتقای شراکت امنیتی سهجانبه ارتقایافته در میان سه طرف موسوم به آکوس میشود.
این توافق ابتدا در اواسط سپتامبر در اعلامیه پیمان آکوس منتشر شد. با این حال جزئیات اینکه آمریکا و انگلیس چطور قصد دارند به استرالیا در دستیابی به زیردریاییهایی با قدرت هستهای کمک کنند، نامشخص است. استرالیا هیچ نوع صنعت هستهای برای خود ندارد و این بدان معناست که تمام فناوریهای لازم باید از دیگر کشورها تامین شود و این کاملا نقض توافقهای عدم اشاعه هستهای است.
استرالیا با عقد این پیمان با آمریکا و انگلیس، به قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری با فرانسه برای خرید ۱۲ زیردریایی دیزلی – الکتریکی پشت کرد. ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه از این اقدام به عنوان "خنجری در پشت" یاد کرد که میان پاریس و آمریکا و کانبرا اختلاف سیاسی به راه انداخته است.
انتهای پیام