به گزارش ایسنا، اصغر عطایی در پایان بازدید اصحاب رسانه از لایروبی مسیرها و انهار در سه منطقه ۱۶، ۱۸ و ۲۰ در جمع خبرنگاران، گفت: امروز اصحاب رسانه شاهد بخشی از زحماتی که توسط نیروهای خدمات شهری برای پاکسازی انهار و مسیرها انجام میشود بودند. ۵۳۰ کیلومتر کانال و مسیر در سطح شهر تهران و ۱۰ هزار کیلومتر انهار مویرگی تهران به صورت مستمر توسط این نیروها پاکسازی میشود.
وی افزود: تلاش این نیروها باعث میشود در هنگام بارندگی مشکلات عدیدهای که ظرف دورههای گذشته وجود داشت دیگر رخ ندهد و شهروندان درگیر معضلات بارندگی و آبگرفتگیها نشوند.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اختلاف سطح ۹۰۰ متری از شمالیترین نقطه شهر تهران تا جنوبی ترین نقطه آن افزود: به محض بارش باران، آب از شمال شهر با سرعت به سمت جنوب حرکت میکند و اگر مدیریت وجود نداشته باشد میتواند آسیبهای فراوانی به همراه داشته باشد. این آب میتواند موجب آبگرفتگیهای شدید در سطح شهر تهران شود.
وی ادامه داد: همانطور که در بازدید امروز، خبرنگاران مشاهده کردند حوضچه آرامش در صالح آباد تهران بخشی از آبهای سطحی مرکز شهر تهران را در خود جمع آوری کرده و پس از جدا کردن پسماند همراه این آب حدود ۱۳ کیلومتر این آب هدایت میشود و نهایتا به رودخانه کن ریخته میشود. امروز شما شاهد تنها بخشی از اقدامات در حوزه کنترل آبها بودید. بی تردید شهر موجودی زنده است و ممکن است در هر لحظه مشکلی در این حوزه به وجود بیاید.
عطایی ادامه داد: در شهرهای بزرگ هنگامی که سیل به راه میافتد رودخانهها و کانالها دچار گرفتگی شدند اما انهار توسط دورریزهایی که برخی شهروندان درون آنها میریزند دچار گرفتگیهای مقطعی میشوند و همین امر مشکلات زیادی را در هنگام بارندگی به وجود میآورد. خوشبختانه در بارندگیهای اخیر تهران با اطلاع رسانی که توسط رسانهها انجام شد و همکاری و همراهی مردم در خصوص جلوگیری از ریختن پسماند درون نهرها مشکلات برطرف شد، امیدواریم شهروندان همچنان این همراهی خود را داشته باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در خصوص میزان پسماندی که به انهار ریخته میشود و توسط نیروهای خدمات شهری جمعآوری میشود، گفت: روزانه حداقل ۸۰ کامیون در سطح شهر تهران زباله از انهار جمعآوری میشود که وزن تقریبی آن حدود ۵۰۰ تن میشود. نکته اساسی این است که این پسماند از سخت ترین نقاط یعنی از دل زمین جمعآوری میشود.
عطایی در خصوص آمادگی شهرداری تهران برای بارش باران و برف احتمالی در فصل پاییز و زمستان گفت: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته امکانات زیادی فراهم شده از جمله ۱۹ دستگاه جیتکس که به کمک آن لولهها و نقاطی که امکان ورود کارگران به آنها نیست پاکسازی میشوند. همچنین در ۱۲۴ ناحیه شهر تهران به هر یک دو دستگاه موتورپمپ داده شده است. برای برخی نیز امسال ۳۰۴ دستگاه ماشین آلات نمک پاش و برف روب مهیا شده که به این ترتیب اگر مدیریتی مناسب انجام شود مردم علاوه بر مرتفع شدن از زیباییهای برف دچار هیچ مشکلی نخواهند شد.
مدیرکل خدمات شهری شهرداری تهران در پاسخ به سوالی در خصوص برخورد با صنوفی که پسماند خود را درون نهرها میریزند، گفت: در این حوزه قوانینی وجود دارد و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران میتواند با صنوف زباله ساز برخورد کند. پسماندهای تولیدی واحدهای صنعتی باید توسط خودشان حمل شود اما گاها برای فرار از هزینه این کار پسماند را به درون دریچهها میریزند که قطعا در این موارد با محرز شدن موضوع برخورد قانونی انجام خواهد شد.
وی در خصوص شیرابهای که از سیم تریلرها ریخته میشود، گفت: گاها این موضوع برای انتقال پسماند از ایستگاههای میانی رخ میدهد البته تا جایی که امکان داشته سازمان مدیریت پسماند تجهیزات خود را به گونهای مجهز کرده که این شیرابه از سیم تریلرها خارج نشود و نسبت به دهههای گذشته نیز بسیار کمتر شده است.
انتهای پیام