آمریکا قصد تحریم دیپلماتیک بازی‌های المپیک زمستانی چین را دارد

بر اساس گزارشها آمریکا قصد دارد بازی های المپیک زمستانی سال ۲۰۲۲ در چین را تحریم کند و به بهانه اعتراض به سوءاستفاده‌های حقوق بشری، هیأت رسمی خود را به این المپیک اعزام نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، این گزارش یک روز پس از برگزاری نشستی مجازی بین جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ، رئیس جمهور چین منتشر می‌شود؛ نشستی که در آن با وجود طرح مسائل سیاسی متعدد و به رغم انتشار برخی گزارش‌ها مبنی بر قصد رئیس جمهور چین برای ارائه دعوت نامه این بازی‌ها به بایدن، به مساله المپیک اشاره نشد.

جاش روگین، ستون نویس واشنگتن پست، که به تفصیل مطالبی در مورد سیاست چین می نویسد، گفته، توصیه رسمی به دست زدن به یک تحریم دیپلماتیک به بایدن ارائه شده است و انتظار می رود او قبل از پایان ماه جاری میلادی، حدود دو ماه قبل از برگزاری این بازی ها که برای فوریه ۲۰۲۲ در نظر گرفته شده، آن را تایید کند.

تحت یک چنین تحریم دیپلماتیکی، هر چند ورزشکاران آمریکا به طور معمول در بازی‌ها شرکت می کنند، اما هیچ هیات سیاسی همراهی برای آنها که متشکل از مقامات و سیاستمداران باشد در کار نخواهد بود.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در پاسخ به درخواست برای اظهار نظر درباره این گزارش گفت: فعلا به روز رسانی رسمی در مورد موضع آمریکا نداریم.

 اندرو بیتس، معاون سخنگوی کاخ سفید هم صرفا گفت که در نشست بایدن و شی جینپینگ، مساله بازی‌های المپیک "بخشی از گفتگوی آنها" نبوده است.

دولت بایدن نتیجه گیری دولت قبل از خود مبنی بر اینکه حبس دسته جمعی و عقیم سازی اجباری مسلمانان اویغور به منزله نسل کشی است، را تایید کرده است. همچنین این دولت از سرکوب دموکراسی در هنگ کنگ و اقدامات سرکوبگرانه در تبت انتقاد کرده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، گفت که بایدن در نشست خود با شی جینپینگ، موارد نقض حقوق بشر را مطرح کرد.

سالیوان به یک ویدیو کنفرانس برگزار شده از سوی موسسه بروکینگز با موضوع ارزیابی نشست روز سه‌شنبه گفت: جو بایدن همیشه جو بایدن خواهد بود. او قرار است رک و صریح باشد. و او نمی‌خواهد پیام‌های مستقیم در مورد مسائل سخت را تلطیف کند.

چهره‌های برجسته دموکرات و جمهوری‌خواه خواستار تحریم دیپلماتیک این بازی ها شده‌اند تا پیامی مبنی بر عدم تایید ارسال شده اما بر ورزشکاران آمریکایی تأثیری نگذارد.

دولت بایدن متحدان خود را از تصمیمش برای چنین تحریمی مطلع خواهد کرد اما تصمیم گیری آنها در این مورد را به خود آنها واگذار می کند.

مایکل مازا، یکی از کارشناسان موسسه آمریکن اینترپرایز، استدلال کرد که آمریکا و متحدانش باید خیلی زودتر تلاش می‌کردند تا میزبانی بازی‌های المپیک زمستانی از چین گرفته شده و در جای دیگری برگزار شود. او گفت که صرفاً امتناع از اعزام نمایندگان و مقامات رسمی تأثیری بر نقض حقوق بشر چین نخواهد داشت.

او استدلال کرد که گزینه بهتر اعزام هیئتی با مأموریت برجسته کردن وضعیت اسفناک اویغورها و سایر قربانیان است.

سالیوان در ارزیابی خود از آن نشست از این صحبت کرد که دو رهبر به طور اصولی موافقت کرده‌اند تا اجازه دهند مقاماتشان درباره موضوعات مهم جهانی بحث داشته باشند تا خطر سوء تفاهم و محاسبه اشتباه کاهش یابد. یکی از آن مسائل، زرادخانه های هسته ای هر دو کشور خواهد بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082620481
  • خبرنگار : 71415