رضا میرزایی ۲۵ ابانماه ۱۴۰۰ در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار استان مرکزی، با اشاره به وضعیت آلودگی هوای اراک در سال جاری و قیاس آن با سال های گذشته، اظهار کرد: در طول سه سال اخیر ۱۵ جلسه کارگروه برگزار شده است که به ۷۹ مصوبه انجامید و از این تعداد مصوبه تاکنون ۵۸ مصوبه اجرایی شده و ۲۱ مصوبه اجرایی نشده است.
وی با اشاره به وجود ۱۱ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در استان مرکزی که پایش آنلاین صنایع و تحلیل داده های روزانه کیفیت هوا را دنبال می کنند، افزود: در سال جاری اراک ۸ روز پاک، ۱۲۳ روز سالم، ۹۵ روز ناسالم برای گروه های حساس، ۱۳ روز ناسالم برای همه گروه های سنی و یک روز خطرناک را تجربه کرده است که در مجموع تعداد روزهای ناسالم اراک در سال جاری در مقایسه با سال گذشته با رشد ۵۰۰ درصدی به ۱۰۹ روز رسیده است.
وی افزود: اراک پس از کرج و اهواز سومین کلانشهر آلوده کشور است.
میرزایی ذرات کمتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرون را مسئول عمده آلاینده در شهر اراک دانست و افزود: در نیمه اول سال این ذرات عامل اصلی آلودگی است که ناشی از خشکسالی وسیع در کشور و وجود ذرات معلق تالاب میقان و کویری مرکزی ایران است، اما در نیمه دوم سال با پدیده اینورژن مواجه هستیم که انباشت آلودگی را رقم می زند.
وی تصریح کرد: از سال ۹۰ تا ۹۸ شاهد روند کاهشی آلودگی هوا بوده ایم اما با بروز خشکسالی، امسال شاهد افزایش شمار روزهای ناسالم در نیمه نخست سال بودیم، اما با این حال باید دستگاه های اجرایی تکالیف تعیین شده توسط کارگروه را به انجام برسانند.
وی بیان کرد: مجوز نیروگاه حرارتی شازند، مازوت سوز است و براساس آن موظف بودند که فیلتراسیون نصب کنند، اما نیروگاه بر روی سوخت گاز قرار گرفت که البته براساس مصرف گاز نیز آلاینده ناکس تولید می کند و زمانی که مازوت مصرف می کند، گوگرد تولید می کند. باید پایش آنلاین این مجموعه میسر باشد که تاکنون انجام نشده است در حالی که استفاده از مازوت روزانه ۴۵۰ تن گوگرد در هوا پراکنده می کند در واقع طبق تحقیقات سال ۱۳۹۶، این مجموعه صنعتی، سالانه ۲۳ هزار تن آلاینده از طریق ۲ مشعل وارد محیط می کند.
عمر ۱۵۳۸ تاکسی اراک بیش از ۱۰ سال است
به گزارش ایسنا؛ در این جلسه شهردار اراک به اقدامات انجام شده از سوی شهرداری اشاره کرد و گفت: شهرداری در طول سال های اخیر اقدام به احداث تقاطع غیرهمسطح، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و گازسوز شدن اتوبوس ها، مطالعه طرح BRT، احداث پارکینگ طبقاتی، شهرک خودرو، پیاده راه در هفته مرکزی شهر و مسیر دوچرخه سواری، انجام مطالعات طرح های ترافیکی و هوشمندسازی حمل و نقل و ترافیک کرده است.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اراک جوان سازی جنگلهای شهر و ۵۶۰ هکتار کمربند سبز را در دستور کار دارد، افزود: عمر ۴۸۲ تاکسی فعال در اراک بین سه تا پنج سال، ۳۶۴ تاکسی بین ۶ تا ۱۰ سال و ۱۵۳۸ تاکسی بیش از ۱۰ سال است، همچنین ۱۱۲ تاکسی کاربراتوری از رده خارج شده است.
کریمی با اشاره به وجود ۲ هزار ۲۷۶ تاکسی دوگانه سوز، ۸۸۱ تاکسی ویژه، ۱۲۰۴ خودروی آژانس و ۱۵۳ ون در اراک افزود: ۱۶۰ دستگاه اتوبوس در اراک وجود دارد که۸۰ دستگاه آن فعال است، هزینه خرید و بهسازی هر اتوبوس بالا است و نیاز است تهمیدات دولتی در این حوزه اندیشیده شود.
ثبت روزانه ۳۵۰ هزار تردد خودرو در اراک
به گزارش ایسنا؛ در این جلسه رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی نیز با اشاره به وجود ۲۵۰ هزار خودرو با پلاک اراک در این شهر و با بیان اینکه با احتساب تعداد خودروهای غیربومی تردد روزانه این شهر افزایش می یابد، گفت: بر اساس ترددشمارهای فعال شهر اراک، تردد روزانه خودروها در این شهر به ۳۵۰ هزار مورد می رسد.
سرهنگ علی حسینی با اشاره به لزوم از رده خارج شدن حدود ۴۰ هزار دستگاه خودرو در اراک و اینکه تنها ۴۳۰ دستگاه از رده خارج شد، گفت: ۶۰ درصد تاکسیهای فعال در شهر اراک در سن فرسودگی هستند که برابر قانون نباید تردد داشته باشند و اتوبوسهای حمل و نقل و عمومی این شهر به مراتب وضعیت بدتری دارند.
وی با بیان اینکه کنترل معاینه فنی در دستور کار جدی قرار دارد و برخوردها ۱۰۰ درصد رشد یافته است، افزود: تکهستهای بودن شهر اراک از دیگر معضلات کمک کننده به افزایش آلایندههای هوای این شهر است.
انتهای پیام