به گزارش ایسنا، جواد محقق دوشنبه در مراسم اختتامیه جایزه قلم هگمتانه و انتخاب کتاب سال استان همدان، گفت: زمان فعالیت ما در استان، حسرت میخوردم که چرا در استان مراکز نشر برای چاپ وجود ندارند اما در حال حاضر با وجود تعداد زیادی انتشارات در استان متاسفانه برخی از ناشران تنها خدمات چاپ ارائه میکنند.
وی که سالهاست داور جشنوارههای کتاب سال در سطح کشور است، افزود: چند روز پیش با بررسی کتابی مشاهده کردیم که متاسفانه این کتاب حداقلهای ابتدایی در آن رعایت نشده، کتاب شعری چاپ میشود در حالی که شاعر وزن، قافیه و فرق قافیه و ردیف را نمیشناسد، چاپ این دست کتب جفا در حق نویسندگان و شاعران است.
محقق از اداره کل ارشاد استان و ناشران خواست با همیاری هم سطح کیفی کتاب را در استان ارتقا دهند و اظهار کرد: با بررسی آمار انتشار کتاب در کشور از سال ۱۳۳۵ دریافتم که سال ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ بیشترین میزان انتشار کتاب را داشتهایم، تا قبل از شیوع ویروس کرونا در سال حدود بیش از ۱۲۰ هزار عنوان کتاب در سال منتشر میشد.
این شاعر برجسته ادامه داد: درباره میزان کتابخوانی، کمی غیر علمی، غیرمنصفانه و همراه با سیاهنمایی صحبت میشود، وضعیت چاپ کتاب در ایران از بسیاری از کشورهای دیگر بهتر است، هر چند نسبت به قدمت و فرهنگ ایران این میزان هم برایمان راضی کننده نیست.
محقق خاطرنشان کرد: ایران باید با کشورهای مشابه و هم سطح همچون مصر و ترکیه مقایسه شود، وضعیت کتابخوانی در ایران از هر دو کشور بهتر است، تعداد شاعران کودک و نوجوان در ۵۰ سال قبل از انقلاب ۳ شاعر بود اما اکنون فقط در همدان بیش از ۳۵ شاعر کودک و نوجوان فعال هستند که برخی از آنها بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب منتشر کردهاند، آمار کتابخوانی در کشور ناامید کننده نیست.
انتهای پیام