به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، هلند در فکر این است که تا چند سال آینده پهپادها را به بخش عملیات امداد و نجات کشورش اضافه نماید. به نظر میرسد آزمایشهای اولیه استفاده از پهپادها در این زمینه نیز امیدوارکننده بوده است. به محض صدور مجوز رسمی، موسسه امداد و نجات دریایی سلطنتی هلند(KNRM) قصد دارد پهپادها را در چهار مکان مختلف این کشور مانند لمر، ترسخلینگ، کاتویک ان زی و هوک آو ندرلند آزمایش کند. مسئولان اجرای این برنامه از قبل شش پهپاد خریداری کردهاند و اکنون آماده استقرار آنها در نواحی ذکر شده هستند.
مسئولان این پروژه بر این باورند که استفاده از پهپادها میتواند جان بسیاری از افراد را طی عملیات امداد، نجات دهد. عملیات امداد و نجات به مجموعه اقدامات و فعالیتها در حین حادثه با هدف امدادرسانی، رهاسازی و نجات مجروحان و مصدومان گرفتار در صحنه آسیب گفته میشود.
سالانه بیش از ۲۵۰۰ بار افراد موسسه امداد دریایی سلطنتی هلند برای نجات جان افراد از آب، وارد عمل میشوند. حضور یک پهپاد میتواند همانند یک نیروی پشتیبان برای ماموران این موسسه عمل کرده و کار آنها را بسیار آسانتر کند.
مسئولان این موسسه در اوایل سال جاری میلادی توانستند با موفقیت یک پهپاد را بر فراز سواحل ناحیه اسخیفنینگن شهر لاهه هلند به پرواز در آورده و آزمایش کنند. موسسه امداد دریایی سلطنتی هلند به همراه سازمانهایی مانند سازمان تحقیقات علمی کاربردی هلند(TNO)، شرکت مخابرات سیار KPN، شرکت Delft Dynamics، شرکت Skytools و شرکت Proeftuin op de Noordzee در انجام این پروژه همکاری کرده است.
پهپادهایی که قرار است دولت هلند از آنها در انجام این کار کمک گیرد مجهز به دو دوربین هستند. یکی از دوربینها، دوربین حرارتی برای تشخیص حرارت بدن و دیگری یک دوربین با وضوح بالا است. یک شبکه ارتباط نسل پنجم پر سرعت نیز در آنها به کار گرفته خواهد شد.
"جروئن کد"(Jeroen Kodde)، رهبر پروژه هواپیماهای بدون سرنشین موسسه نجات دریایی سلطنتی هلند گفت: داوطلبان موسسه امداد دریایی سلطنتی هلند به عنوان قربانیان غرق شدگی در اینجا خدمت میکنند. آنها لباس مخصوص عملیات امداد و نجات را که گرمای بسیاری برای فرد ایجاد میکند را پوشیده و کار خود را آغاز میکنند. پهپادها میتوانند کمک شایانی در این زمینه بکنند.
سازمان تحقیقات علمی- کاربردی هلند در نهایت قصد دارد براساس دادههای جمعآوریشده از آزمایش انجام شده الگوریتمی را توسعه دهد که به پهپاد اجازه میدهد تا به طور خودکار افراد در آب را حتی در شرایط جوی نامساعد شناسایی کند.
"جروئن کد" در این باره گفت: پهپادها و حسگرها باید به گونهای آموزش داده شوند که بتوانند قربانیان غرقشدگی را تحت هر شرایطی شناسایی کنند. اگر شخصی در بخش نظارت بر هواپیمای بدون سرنشین باشد و زنگ هشدار به صدا در آید، میتواند بلافاصله پهپاد را به مکان مشکوک ارسال کند. ما میتوانیم از این طریق یک تصویر اولیه داشته باشیم و مشخص کنیم که کدام تجهیزات مورد نیاز است. استفاده از پهپادها صرفا همانند یک پشتیبان برای داوطلبان این موسسه عمل خواهند کرد.
وی امیدوار است بتوانند تا پایان سال ۲۰۲۲ تجربه و دانش کافی درباره استفاده از پهپادها در این زمینه را به دست آورده و به یک نتیجه نهایی برسند.
انتهای پیام