به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، ماریوس کامنسکی، وزیر کشور لهستان امروز، شنبه گفت، مقامات کشورش تلاش میکنند این دیوار جدید را تا پایان نیمه اول سال آینده میلادی تکمیل کنند.
او اشاره کرد، دیوار مرزی جدید به طول ۱۸۰ کیلومتر و به ارتفاع پنج متر خواهد بود.
وزیر کشور لهستان اضافه کرد، این هرگز یک حصار نخواهد بود بلکه دیواری مهندسی مجهز به تجهیزات الکترونیکی جدید یعنی دوربینهای دید در شب و سیستمهای حسگر و دوربینهای مدار بسته خواهد بود.
همچنین میدل ایست نیوز گزارش داد: وزارت مهاجرت عراق اعلام کرد وزیر دفاع بلاروس فردا برای رایزنی درباره پرونده مهاجران عراقی سرگردان در مرزهای بلاروس به بغداد سفر میکند.
«کریم النوری»، قائممقام وزارت مهاجرت عراق در گفتوگو با الفرات تصریح کرد: وزیر دفاع بلاروس در سفر فردای خود به بغداد درباره مساله مهاجران عراقی گیر افتاده در مرزهای این کشور رایزنی خواهد کرد.
وی افزود: نخستین اقدامی که در این باره اتخاذ خواهد شد، تعلیق پروازهای هوایی با بلاروس است همچنین درخصوص گروههایی که مهاجران را به صورت غیر قانونی به مرزهای بلاروس قاچاق کردهاند، گفتوگو خواهد شد و ما از مقامات بلاروس خواهیم خواست تا برخوردی شایستهتر با اتباع عراقی داشته باشند و آنها را در مرزها و جنگلها به خود رها نکنند.
النوری ادامه داد: در این دیدار همچنین درباره بازنگرداندن اجباری آنها به مناطقشان رایزنی خواهد شد و وزارت مهاجرت به دستور نخست وزیر ۳۰۰ میلیارد دینار برای بازگرداندن افراد داوطلب اختصاص داده است.
این مقام وزارت مهاجرت عراق در پایان گفت: موضع ما روشن است و برای ارائه حمایت کامل از اتباع عراقی آماده همکاری با اتحادیه اروپا هستیم.
بحران ناشی از سرگردانی و آوارگی هزاران پناهجو در مرز بلاروس و لهستان به ویژه در آستانه فصل سرما و فقدان نیروهای امدادی و کمک رسان، اختلافات شدیدی را بر سر مسائل ژئوپلتیکی به بار آورده است و نگرانیهایی را درباره بروز فاجعهای انسانی برانگیخته است.
به گزارش شبکه خبری الجزیره از روز دوشنبه هفته پیش بر تعداد پناهجویانی که به امید ورود به اتحادیه اروپا به جمعیت سرگردان در نزد مرز بلاروس و لهستان ملحق شدهاند، افزوده شده است.
برآوردها نشان میدهد که هزاران پناهجو اکنون در مرز دو کشور تجمع کردهاند. افرادی که میخواهند از بلاروس خارج شوند اجازه ندارند وارد لهستان شوند، زیرا سیم خاردارها و انبوه نیروهای امنیتی که ورشو اعزام کرده مانع آنها میشود.
این افراد در دمای منجمد کننده هوا و بدون دسترسی به مایحتاج اساسی و مراقبت های بهداشتی بسر می برند و نگرانی ها درباره سلامت آنها رو به افزایش است.
تقریبا سه تا ۴ هزار نفر از پناهجویان که بسیاری از آنها از کشورهای خاورمیانه و افغانستان هستند در مرز بلاروس و لهستان سرگردان هستند و این در حالی است که سازمانهای حقوق بشر و نهادهای بینالمللی نگران وضعیت سلامت آنها هستند.
بعد از تجمع هزاران مهاجر در آنجا وضعیت وخیمتر شده است، مهاجران قصد دارند از بلاروس وارد لهستان و از آنجا به دیگر کشورهای اروپایی مخصوصا آلمان بروند.
انتهای پیام