اتحادیه اروپا نگران بازگشت روسیه به "سیاست زورطلبی" است

طبق مدرک فاش شده‌ای که قرار است روز دوشنبه از سوی وزرای اتحادیه اروپا بررسی شود، روسیه در حال بازگشت به "سیاست زورطلبی" است و روابط اتحادیه اروپا در نتیجه آن، "بسیار وخیم‌تر" شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه تلگراف، به احتمال قوی، ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه مسکو در حال تقویت نیروهایش برای حمله‌ای دیگر به اوکراین است نیز، در کنار سند " قطب‌نمای استراتژیک"، در بروکسل بررسی خواهد شد.

قطب‌نمای استراتژیک، نزدیکترین چیزی است که اتحادیه اروپا می‌تواند به یک دکترین نظامی داشته باشد و شبیه به "مفهوم استراتژیک" ناتو است که اهداف این اتحاد را تعیین می‌کند. این، رهنمودهایی سیاسی را برای تعیین سیاست خارجی و دفاعی در پنج تا ۱۰ سال آینده، ارائه می‌دهد.

در یک پیش‌نویس سند قطب‌نمای استراتژیک که به دست تلگراف رسیده، آمده است: روسیه، بزرگترین همسایه اتحادیه اروپا، همچنان یک بازیگر مهم در صحنه جهانی است که تلاش می‌کند حوزه نفوذ ژئوپولتیک خود را غالباً بر اساس یک منطق برد-باخت گسترش دهد.

در این سند آمده است: بازگشت به "سیاست جبر و زورطلبی"، کشورهای بزرگ را به جای پایبندی به قوانین و چارچوب‌های توافقات بین‌المللی و اتحاد در راستای حمایت از صلح و امنیت بین‌المللی، به سمت مشاجره در مورد حقوق تاریخی و حوزه‌های نفوذ سوق می‌دهد... تاثیرات و عواقب رابطه‌ای به شدت وخیم با روسیه، شدید خواهد بود.

به گفته این سند، تاکتیک‌های هیبریدی از جمله حملات سایبری و تحریف اطلاعات، امروزه "بخشی از واقعیت در رابطه با روسیه" هستند.

در پیش‌نویس قطب‌نمای استراتژیک ادعا شده است: (روسیه) به صورت فعال و با شیوه‌های ترکیبی، ثبات و روند دموکراتیک کشورها را به خطر می‌اندازد...اقدامات (روسیه) در حوزه همسایگان مشترک ما و در دیگر جبهه‌ها، با چشم‌انداز اتحادیه اروپا در مورد جهان و منافع آن، در تضاد است.

این سند، "الحاق غیرقانونی کریمه" در سال ۲۰۱۴ و "حمایت روسیه از منطقه جدا شده دونباس" در اوکراین را آغازگر فصل جدیدی در روابط اتحادیه اروپا می‌داند.

به گفته تلگراف، با حمایت پوتین از الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس که مهاجران عراقی را به مرزهای لهستان، لیتوانی و لتونی می‌فرستد، تنش‌ها بیش از پیش تشدید شد.

با این حال، علی‌رغم انتقادات وارده، طبق این سند، اتحادیه اروپا قصد دارد در حوزه‌هایی مانند تغییرات اقلیمی، با مسکو تعاملاتی داشته باشد و در عین حال "اقدامات تهاجمی روسیه را دفع و توانایی این کشور برای تضعیف منافع اتحادیه اروپا را محدود کند."

این سند در حالی فاش شده است که وزرای خارجه و دفاع روسیه و فرانسه، روز جمعه در تلاشی برای ترمیم روابط دیپلماتیک آسیب‌دیده دو کشور، در پاریس دیدار کردند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400082217033
  • خبرنگار : 71661