نحوه ثبت عوارض واکسن کرونا در کشور

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: افراد اگر بعد از دریافت واکسن کرونا ، عارضه‌ای برایشان رخ داد، می‌توانند به سامانه Salamat.gov.ir مراجعه کرده و آن را ثبت کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن زهرایی درباره وضعیت رصد عوارض واکسن کرونا در کشور، گفت: واکسن و واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی شناخته شده برای حفظ سلامت انسان‌ها و جلوگیری از مرگ‌ومیر بوده است. درباره واکسن‌های کووید فرآیند تولید تحت پروتکل‌های پیچیده و مراحل کاملا علمی است که طی فازهای انسانی، بالینی دو و سه ایمنی‌زایی و بی‌خطری واکسن بررسی می‌شود. هر واکسنی که مجوزمصرف برای عموم جامعه را دریافت می‌کند، واکسنی است که دارای اطمینان خاطر از سلامت آن هستیم.

وی افزود: البته در مرحله مصرف هم نظام مراقبتی وجود دارد که عوارض احتمالی واکسن‌ها را رصد می‌کند. برای اینکه بتوانیم میزان گزارش درباره عوارض واکسن را در کشور دقیق‌تر کنیم، یک سامانه موبایلی و اپلیکیشن موبایلی هم راه‌اندازی شد که افراد می‌توانند به سامانه Salamat.gov.ir مراجعه کرده و اگر بعد از دریافت واکسن عارضه‌ای برایشان رخ داده آن را ثبت کنند.  

زهرایی ادامه داد: بر این اساس تاکنون نزدیک به ۶۰ هزار مورد عارضه واکسن را ثبت کردیم که عموما خوشبختانه در حد عوارض قابل انتظار مانند درد محل تزریق، کوفتگی بدن، بی‌حالی، سردرد بوده که در حد دو تا سه روز این عوارض هم رفع می‌شود.  

بنابر اعلام کانال تلگرامی وبدا،‌ وی تاکید کرد: در کنار فواید بسیار زیاد واکسن این عوارض قابل قبول است. تاکنون مجموعا نزدیک به ۹۷ میلیون کرونا در کشور واکسن تزریق شده و خوشبختانه عوارض ثبت شده کاملا قابل انتظار و قابل قیاس با مستندات بین‌المللی بوده و از این جهت نگرانی وجود ندارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400082116232
  • خبرنگار : 71531