رییس سازمان جهاد کشاورزی استان:

انجمن کشاورزی حفاظتی در کردستان تشکیل می شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: انجمن کشاورزی حفاظتی برای اولین بار در کشور و با محوریت کشاورزان پیشرو در کردستان تشکیل می شود.

 اولین جلسه هماهنگی تشکیل انجمن کشاورزی حفاظتی در استان کردستان شامگاه(سه شنبه ۱۸ آبان) با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان،کشاورزان پیشرو و کارشناسان شهرستانهای استان برگزار شد.

 محمد فرید سپری رییس جهاد کشاورزی کردستان،با بیان اینکه ۷۰ درصد برنامه ابلاغی کشاورزی حفاظتی در استان به اجرا درامده است افزود: در سال زراعی جاری و در راستای کشاورزی حفاظتی ۶۲ هزار هکتار برنامه ابلاغی برای کم خاک ورزی داشته ایم که تا اکنون ۶۱ هزار هکتار عملیاتی شده و کشت های بی خاک ورزی هم ۲۸ هزار هکتار برنامه ابلاغی بوده که یک هزارو ۸۴۷ هکتار انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه کشاورزی حفاظتی مرحله گذار از کشاورزی "مرسوم" به "پایدار" است تصریح کرد: باید با اعتقاد راسخ و بهره‌گیری از دانش و تجربیات کسب شده در جهت توسعه کشاورزی حفاظتی تلاش کنیم و زارعان استان به خوبی از مزایای این روش از زراعت مطلع شوند.

سپری اذعان کرد: باید کشاورزی حفاظتی با تمام اصول سه گانه آن با در نظر گرفتن ملاحضات اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و .. در استان به اجرا درآید و در نهایت منجر به پایداری تولید شود.

کشاورزی حفاظتی نسخه نجات بخش کشاورزی در شرایط خشکسالی است

وی با بیان اینکه ۸۸ درصد اراضی زراعی استان دیم است و تنها راه تامین رطوبت خاک بارندگی های سالانه است تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی نسخه نجات بخش کشاورزی در تمام شرایط آب و هوایی به خصوص خشکسالی‌ها است.

 سپری با بیان این که حفظ رطوبت خاک از مهمترین شرایط لازم برای رشد و نمو گیاه است تاکید کرد: در کشاورزی حفاظتی با حفظ بقایای گیاهی و عدم زیرو رو کردن خاک رطوبت خاک به خوبی حفظ می‌شود.

این مقام مسئول، کشاورزی حفاظتی را ناجی بخش زراعت استان در شرایط خشکسالی دانست و یاداور شد: در شرایط خشکسالی بی‌سابقه سال زراعی گذشته در کردستان، کشاورزانی که از روش کشاورزی حفاظتی در اراضی خود استفاده کردند کاهشی در تولید محصول نداشتند و حتی در بعضی از اراضی دیم بیشتر از ۲ تن گندم تولید کردند.

سپری خاطر نشان کرد: سه اصل و ستون کشاورزی حفاظتی یعنی پوشش دائمی سطح خاک با بقایای گیاهی، حداقل بهم خوردن خاک و تنوع تناوب زراعی باید تا حد امکان در کشت‌های زراعی رعایت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، با بیان اینکه ۲۴۴ دستگاه کشت مستقیم غلات در استان وجود دارد تاکید کرد: از اعتبارات خط مکانیزاسیون و نیز طرح جهش تولید برای خرید ادوات کشاورزی حفاظتی تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان پرداخت می‌شود.

گاواهن شمشیری بر تن زمین های زراعی است

محمد فرید سپری با بیان این که گاواهن شمشیری بر تن زمین های زراعی است گفت: بر هم زدن خاک و زیرو رو کردن آن باعث از بین رفتن رطوبت خاک و از بین رفتن مواد آلی آن می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: کشاورزی حفاظتی در جهت حفظ محیط زیست و پایداری تولید و همچنین حفظ منابع آب و خاک برای آیندگان بسیار تاثیر گذار است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان، با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته مثل استرالیا نزدیک به ۵۰ سال است در حوزه کشاورزی حفاظتی فعالیت می‌کنند، تاکید کرد: استان کردستان پتانسیل‌های لازم برای توسعه این روش از کشاورزی را دارد که باید انجمن کشاورزی حفاظتی در این راستا با جدیت فعالیت کند.

وی با تاکید بر این که باید کشاورزی حفاظتی به یک گفتمان همگانی تبدیل شود خاطرنشان کرد: برای عملی شدن این مهم باید مراکز علمی و دانشگاه‌ها در کنار تشکل‌ها با همراهی و همکاری مجموعه جهاد کشاورزی در این راستا گام بردارند.

سپری تاکید کرد: اعضای انجمن کشاورزی حفاظتی از کشاورزان پیشرو و افرادی تشکیل خواهد شد که به این باور و یقین رسیده باشند که کشاورزی حفاظتی نسخه نجات بخش دیم زارهای استان است و در تمام شرایط آب و هوایی، پایداری تولید و کسب درآمد را برای کشاورز حفظ خواهد کرد.

وی افزود: در سایه پروژه امنیت غذایی ما در استان توانسته‌ایم ارقام مختلف غلاتی مثل گندم، جو، نخود و ... در استان تولید و معرفی کنیم که در اجرای کشاورزی حفاظتی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 حفاظتی نسخه نجات بخش کشاورزی در شرایط خشکسالی بوده و با توجه به اهمیت موضوع، انجمن کشاورزی حفاظتی در کردستان تشکیل می شود.

انتها پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400081914544
  • خبرنگار : 50130

برچسب‌ها