جلسه شورای امنیت درباره فلسطین

درخواست اروپا از رژیم صهیونیستی برای توقف شهرک سازی‌ها

نمایندگان اتحادیه اروپا در شورای امنیت سازمان ملل از رژیم صهیونیستی خواستند، تمامی عملیات‌های شهرک سازی در اراضی فلسطینی را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از عربی۲۱، نمایندگان ایرلند، استونی، فرانسه، نروژ و آلبانی در شورای امنیت در بیانیه‌ای که سفیر استونی پس از نشست ایراد کرد، اعلام کردند، از دولت رژیم صهیونیستی می خواهند شهرک سازی در کرانه باختری و قدس شرقی را متوقف کند و ساخت بیش از ۱۳۰۰ واحد مسکونی و طرح های دیگر برای ساخت حدود ۳۰۰۰ واحد مسکونی در شهرک‌های صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را به مناقصه نگذارد.

آنها اعلام کردند، شهرک سازی با قطعنامه‌های ذیربط شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۳۳۴ و قوانین بین المللی در تضاد است.

این نمایندگان ضمن ابراز نگرانی بابت "تروریستی" خواندن سازمان‌های غیر دولتی فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، تاکید کردند، دولت‌هایشان این اقدام را به دقت بررسی می‌کنند و آنها در این خصوص در حال رایزنی با مقامات رژیم صهیونیستی هستند.

نماینده ایرلند در سازمان ملل قبل از شروع نشست شورای امنیت پیرامون خاورمیانه و مساله فلسطین گفت، شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی مانعی در برابر برقراری صلح در منطقه است و از دولت رژیم صهیونیستی خواست تمامی عملیات شهرک سازی را متوقف و از اعلام اخیر خود درباره ساخت واحدهای مسکونی جدید صرف نظر کند چرا که به موجب قوانین بین المللی شهرک سازی غیر قانونی است.

شورای امنیت به درخواست تونس و با هدف بررسی تحولات اخیر، توسعه شهرک سازی، "تروریستی" خواندن سازمان‌های حقوق بشری فلسطین توسط رژیم صهیونیستی نشستی غیر علنی پیرامون وضعیت خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار کرد.

ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل هم پس از پایان این نشست از بیانیه اتحادیه اروپا استقبال کرده و آن را "مهم" خواند.

وی گفت، کشورهای عضو شورا درمورد غیر قانونی بودن شهرک سازی ها توافق نظر دارند و ادعاهای رژیم صهیونیستی را درباره سازمان‌های فلسطینی باور نمی‌کنند.

گفتنی است هنوز هیچ بیانیه یا اظهارات رسمی درمورد این نشست از سوی شورای امنیت صادر نشده است.

منصور درباره رای کمیسیون چهارم مجمع عمومی سازمان ملل به پنج قطعنامه مربوط به فلسطین از جمله قطعنامه های مربوط به شهرک سازی و غیر قانونی بودن آن صحبت کرد و از کشورهای عضو خواست برای اجرایی شدن تصمیمات این کمیته اقدامات ملموسی اتخاذ کنند.

وی درمورد اقدامات عملی که باید کشورهای غربی اتخاذ کنند، گفت: چیزی بیشتر از اجرای مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۳۳۴ نمی خواهیم. به عنوان مثال کشورها، شرکت‌ها و سازمان‌ها بین کالاهای اسرائیلی که داخل اراضی اشغالی تولید می‌شوند و کالاهایی که در اراضی متعلق به فلسطینیان در سال ۱۹۶۷ تولید می‌شوند، تفاوت قائل شوند.

اما در ارتباط با بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس هم گفت، یکی از وعده های انتخاباتی و حتی پس از پیروزی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا همین بود. طرف آمریکایی در بررسی های ماهانه وضعیت فلسطین در شورای امنیت این موضوع را عنوان کرده است.

منصور افزود، دولت آمریکا برخی از وعده‌های خود بخصوص وعده هایش درمورد تامین بودجه آنروا و دیگر برنامه های بشردوستانه را عملی کرده است.

وی در سطح سیاسی گفت: خواهان احیای فعالیت کمیته چهارجانبه بین المللی هستیم. امسال سی امین سال برگزاری کنفرانس مادرید را جشن می گیریم و امیدواریم اقدامات مشابهی زیر نظر شورای امنیت و این کمیته شاهد باشیم.

منصور نسبت به عدم بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس هشدار داد و گفت: تمایل خود را برای عملی شدن فوری این کار ابراز کردیم. به طرف آمریکایی گفتیم که هرچقدر وقفه افتد دشواری کار زیاد می شود و شاید بهای سیاسی آن بزرگتر باشد. اکنون هم به صراحت می گوییم و امیدواریم این کار(بازگشایی کنسولگری) به زودی زود اتفاق افتد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1400081813727
  • خبرنگار : 71592