به گزارش ایسنا، دکتر محسن محمدزاده معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در این باره گفت: براساس ماده هفت قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی مصوب آبان ماه 1396 دولت مکلف است چارچوب ملی صلاحیت حرفهای را به تصویب برساند که طراحی این چارچوب نیز بر اساس آیین نامه اجرایی همان قانون بر عهده شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی گذاشته شده است. بر این اساس کارگروه صلاحیت حرفهای به عنوان کارگروه تخصصی شورا مسئول تدوین و آمادهسازی چارچوب ملی صلاحیت حرفهای ایران شد که نسخه نهایی آن در اسفند ماه سال گذشته مورد تصویب شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی قرار گرفت. بر اساس قانون اشاره شده سطوح صلاحیت حرفهای هشت سطح و مشتمل بر عناوین کارگر ساده تا دکتری حرفهای پیش بینی شده است که هریک مسیرهای ارتقای خاص خود را دارد.
وی گزارشی از روند بررسی اسناد پشتیبان، طراحی، تدوین، اصلاح و نهاییسازی و تصویب چارچوب ملی در شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و ارسال آن برای تصویب در جلسه هیأت دولت بیان کرد.
دکتر محمدزاده با اشاره به حضور و مشارکت فعالانه دانشگاه جامع علمی کاربردی به ویژه دفتر صلاحیت حرفهای در کارگروههای تخصصی نظارت و سنجش و صلاحیت حرفهای از بدو تاسیس شورای عالی آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی، فرآیند تدوین چارچوب ملی صلاحیت حرفهای ایران را تشریح و دیدگاههای این دانشگاه را که به عنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اطلاع حاضران رساند.
در ادامه این جلسه دکتر امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اهمیت چارچوب ملی صلاحیت حرفهای ایران در شکل دادن به آموزشهای مهارتی ضمن تشکر از معاونت نظارت و سنجش و دفتر صلاحیت حرفهای به ضرورت موضوع آمادگی این دانشگاه برای انجام اقدامات لازم پس از تصویب و ابلاغ تأکید کرد.
لازم به ذکر است دفتر صلاحیت حرفهای طی دو سال گذشته توانسته با انجام اقداماتی، از جمله مطالعه و ارائه تجارب، تدوین نسخه پیشنهادی چارچوب صلاحیت حرفهای ملی (مصوب شورای صلاحیت حرفهای دانشگاه در سال 1396)، مشارکت در جلسات تدوین قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و آییننامه مربوطه، عضویت و فعالیت در کارگروه نهاییسازی متن چارچوب، بررسی نظامهای صلاحیت حرفهای در کشورهای پیشرفته (استرالیا، کانادا، نیوزلند)، ترویج و توسعه صلاحیت حرفهای از طریق ارتباط با ذینفعان در بخشهای دولتی و خصوصی در مسیر اجرای قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی و چارچوب ملی صلاحیت حرفهای قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، معاونت نظارت و سنجش این دانشگاه با هدف افزایش آگاهی و اطلاع رسانی آخرین نسخه چارچوب ملی صلاحیت حرفهای ایران را که با مشارکت همه ذینفعان و دانشگاه جامع علمی کاربردی تهیه و برای تصویب به هیئت دولت ارسال شده است را برای بررسی و مطالعه به دفاتر ستادی و واحدهای استانی ارسال کرد.
انتهای پیام