به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، مرکز دموکراسی و حقوق بشر فلسطین در نوار غزه اعلام کرد، اقدام یعقوب هیمن، خاخام افراطی یهودی در انتشار تصویری از قبة الصخره همراه با دعوتنامه همکاری با یک مهندس تخریب ساختمان نوشت: این اقدام به منزله فراخوان آشکاری برای تعرض به جایگاه یکی از مهمترین نمادهای میراث جهانی است.
این مرکز تاکید کرد: اظهارات این خاخام در واقع نشان دهنده رویکرد افراطی و تحریک آمیزی است که دولت رژیم اشغالگر اسرائیلی از ابتدای اشغال علیه فلسطینیها و اماکن مقدس آنها در پیش گرفته است.
این مرکز ضمن محکومیت واکنش مدیریت فیسبوک که این مطلب را حذف نکرده، اعلام کرد: مطلب منتشر شده برخلاف استانداردهای این شبکه اجتماعی است در حالی که فیسبوک با مطالبی که فلسطینیها منتشر میکنند و درباره نقضها و نژادپرستی رژیم اسرائیلی علیهشان است، برخورد دیگری دارد، اکنون این سوال مطرح است اگر دعوت مشابهی از سوی یک فلسطینی انجام شده بود آیا مدیریت فیسبوک اجازه انتشار آن را میداد.
این موسسه در ادامه تاکید کرد: چنین فراخوان نژادپرستانهای برخلاف ماده سه پروتکل توافقنامه ژنو یک در سال ۱۹۷۷ است، طبق این ماده اقدامات خصمانه علیه اماکن مذهبی، عبادتگاهها دستگاههایی که میراث فرهنگی و معنوی ملتها محسوب میشوند ممنوع بود و در آن بر لزوم حمایت از نمادهای فرهنگی و عبادتگاهها تاکید شده است.
همچنین این مرکز اعلام کرد این فراخوان به منزله نقض توافقنامه لاهه در رابطه با حمایت از میراث فرهنگی در زمان جنگ و درگیریهای مسلحانه آن امضا شده در تاریخ ۱۴ مه ۱۹۵، سایر منشورهای بینالمللی مربوطه و قطعنامههای سازمان یونسکو است که قدس اشغالی را یکی از اماکن تاریخی در معرض خطر محسوب کرده و از رژیم اشغالگر خواستند از اقدامات نژادپرستانه خود در این شهر خودداری کند.
کمیته قدس و مسجد الاقصی وابسته به جنبش حماس نیز تاکید کرد: قدس و مسجد الاقصی همانند سایر سرزمین فلسطین موقوفه و مکان مقدس صرفاً اسلامی است و یهودیان هیچ حق تاریخی، مذهبی و یا فرهنگی در آن ندارند و قطعنامههای سازمان ملل و نهادهای مختلف آن به ویژه سازمان یونسکو این موضوع را تایید کردهاند.
همچنین این کمیته تاکید کرد: استمرار نقضهای رژیم صهیونیستی و اقدامات ظالمانه آن در حق مسجد الاقصی، قدس و ساکنان آن، جرقههایی هستند که زمین زیر پای صهیونیستها را به آتش میکشند و اشغالگران به تنهایی پیامدهای این زورگویی و خصومت را متحمل خواهند شد.
کمیته یاد شده در ادامه تاکید کرد: این فراخوان نشانه آشکاری از طرحهای رژیم صهیونیستی برای تخریب مسجد الاقصی و برپایی "هیکل سلیمان" بر ویرانههای آن است.
گروههی بسیاری از شهرکنشینهای افراطی تخریب مسجد الاقصی برای برپایی هیکل سلیمان را برا مطرح کردند که در مقابل با فلسطین هشدار داده این مساله میتواند جنگ مذهبی را در منطقه به راه بیندازد.
مقاومت فلسطین در غزه پیشتر در مخالفت با تعرضها به مسجد الاقصی وارد تنشی نظامی شد که به جنگ در مه گذشته انجامید، سازمان یونسکو ۱۸ اکتبر ۲۰۱۶ در نشستی در پاریس قطعنامهای را تصویب کرد که در آن ارتباط مذهبی یهودیان به مسجد الاقصی و دیوار البراق رد شده و آنها میراثی صرفا اسلامی محسوب شدند.
یونسکو تصمیم گرفت برای بررسی آسیبهایی که اسرائیل به اماکن مقدس مسلمانان در شهر قدس اشغالی وارد کرده، یک کمیته حقیقتیاب را اعزام کند، این سازمان به شدت یورش مستمر افراطیهای راستگرای اسرائیلی و سربازان این رژیم به مسجد الاقصی را محکوم کرد.
انتهای پیام