سیدسعید موسوی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با چالشهای پیشروی محیطزیست طارم و با بیان اینکه چالشهای موجود برای محیطزیست این شهرستان در دو بخش محیطزیست طبیعی و انسانی قرار میگیرد، اظهار کرد: بخشی از چالشهای پیشروی محیطزیست این شهرستان در حوزه محیطزیست طبیعی مانند فرسایش مراتع و اراضی ملی، چرای بیرویه دام و نبود تعادل دام و مرتع، قطع غیرمجاز درختان و قاچاق چوب، بوتهکنی و آتشسوزی جنگلها و مراتع در اثر آگاهی نداشتن و توجه نکردن برخی از افراد است.
وی افزود: وجود سلاحهای غیرمجاز و افزایش تعداد سلاحهای مجاز در دست مردم و در نتیجه شکار غیرمجاز، تعارض بین دام و حیاتوحش خصوصاً زیستگاه کل و بز در زیستگاههای طارم، تخریب و تصرف اراضی ملی و نبود حقآبه رودخانه قزلاوزن در تابستان که منجر به تلفات آبزیان میشود نیز بخش دیگری از چالشهای محیطزیست طبیعی این منطقه به شمار میرود.
این مسئول تصریح کرد: بخشی از چالشهای محیطزیست نیز در حوزه محیطزیست انسانی مانند آلودگی ناشی از تخلیه پسابهای فرآوری زیتون و روغنکشی زیتون بدون وجود سیستمهای تصفیه، افزایش تولید پسماند و نبود مدیریت مناسب در جانمایی جایگاههای دفن پسماند و نداشتن فرآیند تفکیک پسماند از مبدا و استفاده از سموم و کودهای شیمیایی بدون رعایت ملاحظات زیستمحیطی قرار دارد.
موسوی با اشاره به آموزشهای صورت گرفته در رابطه با شناخت و نحوه برخورد درست با محیطزیست در مدارس، برای دهیاران، شوراها و ... ادامه داد: ارائه برنامههای آموزشی در رابطه با محیطزیست از دبستان تا مقاطع بالاتر، آموزش دهیاران، شوراها، ادارات، نهادهای دولتی و جلب مشارکت مردم برای حفاظت از محیطزیست میتواند در حفظ و نگهداری از محیطزیست موثر باشد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست طارم با بیان اینکه افراد در صورت مشاهده مشکلی در محیطزیست از جمله آتشسوزی، شکار غیرمجاز، پسابهای خانگی و ... میتوانند با سامانه ۱۵۴۰ تماس بگیرند تا پیگیریهای لازم در این خصوص انجام شود، خاطرنشان کرد: شهرستان طارم دارای مناطق طبیعی بکر و دیدنی، سدهای طبیعی بینظیر و انواع حیوانات است که میتوانیم با دوری از چالشهای ذکر شده، به حفظ محیطزیست این منطقه کمک کنیم.
انتهای پیام