اسدالله حیدری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی در البرز برای کاهش آمار تنبلی چشم در کودکان اظهار کرد: بیماری تنبلی چشم اگر به موقع درمان نشود فرد را از یک یا هر دو چشم بسیار کم بینا و یا نابینا خواهد کرد ولی در صورت درمان به موقع، قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه بهترین سن برای تشخیص و درمان این بیماری قبل از پنج سالگی است، افزود: این اختلال هرچه دیرتر تشخیص داده شود، درمان دشوارتر میشود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود، به طوری که اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد شد و پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم ندارد.
حیدری با اشاره به اینکه این بیماری گاهی با علایمی از قبیل توجه بیشتر با یک چشم، مالیدن چشمها، پلک زدن زیاد و...بروز میکند، افزود: نکته قابل توجه اینکه در بیشتر موارد ظاهر چشم تنبل کاملا طبیعی است و هیچ نشانهای از بیماری در آن دیده نمیشود بنابراین تنها راه پیشگیری از بیماری تنبلی چشم، تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است.
این مسئول اضافه کرد: با توجه به این که بسیاری از این عوامل برای خانوادهها ناشناخته است چشم همه کودکان در این برنامه در سنین ۳ تا ۶ سالگی مورد غربال قرار میگیرد.
وی با اشاره به این که برنامه غربالگری بینایی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال انجام است، افزود: هزینه غربالگری بینایی با دستگاه اتورفرکتومتر حدود ۷ هزار تومان و با چارت E مبلغ سه هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی ادامه داد: مداخلات لازم درمانی برای افراد بی بضاعت توسط بهزیستی انجام و کمک هزینههای درمانی پرداخت میشود.
حیدری با بیان این که برش تعیین شده از سوی سازمان بهزیستی در سال جاری و در شرایط کرونا ۷۵ هزار نفر اعلام شده، افزود: در حال حاضر این برنامه در ۸۰ پایگاه دائمی و ۸۰۰ پایگاه سیار در سراسر استان البرز در حال انجام است.
مدیرکل بهزیستی استان در پایان گفت: توصیه ما به والدین کودکان ۳تا۶ سال این است که زمان طلایی غربالگری بینایی فرزند خود را از دست ندهند و با مراجعه به پایگاههای سنجش بینایی سلامت بینایی را به کودکانشان هدیه دهند.
انتهای پیام