مریم حسینی در گفت و گو با ایسنا در خصوص معرفی «ستایش» اظهار کرد: این رقم دارای ویژگیهای بارزی از جمله عملکرد بالا، تحمل به سرما، مقاومت به بیماری بلاست، یکنواختی به هنگام رسیدن، مقاوم به ریزش دانه و ورس و راندمان تبدیل بالاست که برای کشت در مناطق سرد و معتدل سرد مناطق کوهستانی معرفی شده است.
وی افزود: این رقم بهعنوان پنجاه و پنجمین رقم برنج در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی معرفی شده است.
حسینی خاطرنشان کرد: از خصوصیات بارز این رقم تحمل به سرما بهویژه سرمای اول فصل و تحمل به بیماری بلاست است. این رقم از ژرم پلاسم بینالمللی برنج متحمل به سرما انتخاب شده است و برای مناطق کوهستانی سرد و معتدل سرد مناسب است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه تنوع در ژرمپلاسم و حفظ و بهرهبرداری ذخایر ژنتیکی یکی از اهداف موسسه تحقیقات برنج کشور است تصریح کرد: با معرفی این رقم علاوه بر اینکه رقمی مناسب مناطق کوهستانی (دارای آب در دسترس) در دسترس کشاورزان قرار میگیرد، موجب ایجاد تنوع در ارقام موجود در ژرمپلاسم برنج ایران میشود.
حسینی به اهمیت تنوع در ژرم پلاسم و حفظ ذخائر ژنتیکی اشاره کرده و پایداری در تولید برنج را مستلزم توجه به غنای ژرم پلاسم و آینده پژوهی در خصوص تغییرات اقلیمی بر شمرد.
انتهای پیام