«زهرا همتی» در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرای موفق طرح توانبخشی در استان اظهار کرد: دسترسی آسان افراد دارای معلولیت به خدمات توانبخشی، توانمندسازی، عدم تمرکز زدایی خدمات به افراد معلول در مناطق شهری و کاهش مراجعه این قشر به مراکز بهزیستی در شهرها برای دریافت خدمات از جمله مهمترین مزایای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه است.
مدیرکل بهزیستی استان ایلام با بیان اینکه اجرای طرح توانبخشی در ۴۹۴ روستای استان موجب شناسایی تمامی افراد دارای شده است، گفت: کماکان شبکه بهداشت، بهورزان، دهیاری ها، موسسه های (CBR) و مراکز مثبت زندگی در اجرای طرح مشارکت دارند و لازم به ذکر است ایلام جز استانهایی بوده که پوشش ۱۰۰ درصدی در اجرای این طرح داشته است.
وی با بیان اینکه از بین افراد دارای معلولیت شناسایی شده، معلولیتهای جسمی و حرکتی بیشترین نوع معلولیت بوده است اضافه کرد: از مجموع این افراد ۲ هزار و ۴۸۳ نفر معلول جسمی حرکتی، یک هزار و ۲۸ نفر بینایی، یک هزار و ۱۷۳ نفر معلول ذهنی، ۶۷۲ نفر معلول شنوایی، ۱۶۱ نفر گفتاری و ۲۳۴ نفر نیز بیمار روانی هستند.
مدیرکل بهزیستی ایلام با اشاره به اینکه شناسایی این افراد از طریق تسهیلگران انجام میشود، افزود: این طرح توسط ۹ موسسه (CBR) و چهار مرکز مثبت زندگی در حال اجراست که در مجموع ۵۹ نفر به عنوان تسهیلگر مشارکت دارند.
همتی با بیان اینکه بیشتر افراد دارای معلولیت شناسایی شده مربوط به دهلران هستند، گفت: از مجموع افراد دارای معلولیت شناسایی شده ۷۰۰ نفر در چرداول، ۸۸۵ نفر در ایلام، ۵۶۴ نفر در ایوان، ۵۴۱ نفر در آبدانان، ۳۹۰ نفر در بدره، ۷۷۹ نفر در دره شهر، ۳۰۰ نفر در ملکشاهی، ۲۴۳ نفر در مهران، ۳۷۰ نفر در سیروان و ۹۷۹ نفر نیز در مناطق روستایی شهرستان دهلران شناسایی شده است.
وی به ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت زیر پوشش این طرح در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: در بخش مولفه سلامت که شامل ارجاع برای خدمات پزشکی، تشخیصی و توانبخشی به درمانگاهها، بیمارستانها و کلینیکهای توانبخشی بوده در مجموع امسال ۱۱۸ مورد خدمت انجام شده است.
مدیرکل بهزیستی ایلام از توزیع ۲۸۴ مورد وسیله کمک توانبخشی نظیر عصا، واکر، تخت، تشک مواج، ویلچر و پوشک بین افراد دارای معلولیت مناطق روستایی در نیمه نخست امسال خبر داد و تصریح کرد: امسال در بخش معاش طرح توانبخشی به حرفه آموزی، ارجاع به مراکز فنی و حرفهای، طرح اشتغال استاد شاگردی و خوداشتغالی در مجموع به تعداد حدود ۱۳۰ مورد توجه شده است. همچنین در این زمینه بیش از ۲ میلیارد ریال کمک بلاعوض پرداخت شده است.
وی پرداخت کمک هزینه ازدواج و جهیزیه، بهرهمندی از خدمات توانبخشی، مراقبت از معلولان در منزل، فعالیتهای هنری، ورزشی و اوقات فراغت را از جمله خدمات ارایه شده در حوزه اجتماعی به جامعه هدف این طرح در سال جاری برشمرد و در رابطه با صندوق مالی طرح توانبخشی گفت: صندوقهای مالی در طرح توانبخشی بر اساس تفاهم نامه با صندوق کارآفرینی امید به منظور دریافت وام ضروری با عضویت افراد دارای معلولیت تشکیل میشوند که به هریک از این صندوقها مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال وام از طریق صندوق کارآفرینی امید پرداخت و علاوه بر این از سوی بهزیستی نیز به هر عضو صندوق ۱۰ میلیون ریال به عنوان مشوق پرداخت میشود.
مدیرکل بهزیستی ایلام از جمله شغل های ایجاد شده از طریق این صندوق ها را در زمینه های مختلف مشاغل خانگی، کسب و کار، کشاورزی و دامداری عنوان کرد.
همتی تاکید کرد: با توجه به موفقیت طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در مناطق روستایی استان اجرای این طرح در سال جاری در مناطق حاشیه و آسیب خیز شهرها در دستور کار قرار گرفته که در این استان این طرح در شهرستان ایلام اجرا خواهد شد.
انتهای پیام