درخواست جمهوری‌خواهان از بایدن: به اوکراین سرباز و تسلیحات بفرست

جمهوری خواهان آمریکا به بایدن تاکید کردند تا به اوکراین سلاح بفرستد و نیروی نظامی در این کشور مستقر کند تا در مقابل تهدید حمله مجدد از سوی روسیه تقویت شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دیفنس نیوز، مایک راجرز و مایک ترنر، دو تن از جمهوری خواهان ارشد آمریکایی در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نوشتند: با توجه به استقرار اخیر سربازان روسی در مرز با اوکراین به دولت واشنگتن تاکید می‌کنیم تا اقدامی فوری و سریع را برای تامین حمایت و پشتیبانی از اوکراین در زمینه تسلیحاتی و اطلاعاتی انجام دهد.

این دو که از اعضای ارشد کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا هستند در ادامه نامه خود آورده‌اند:‌ ما به دولت واشنگتن تاکید داریم تا نیروی نظامی در دریای سیاه مستقر کند که بازدارنده در مقابل حمله از سوی روسیه به شمار می‌رود. دولت بایدن نمی‌تواند به تهدیدهای دامنه‌دار روسیه در قبال قوانین بین‌الملل و حاکمیت ارضی اوکراین بی تفاوت باشد.

در ادامه این نامه همچنین آمده است: در ضمن، ما به دولت بایدن تاکید داریم تا هر چه سریعتر حضور متناسب نظامی آمریکا در منطقه را مد نظر قرار داده و ابتکار عملی را در زمینه اشتراک اطلاعاتی بین اوکراین و آمریکا با هدف جلوگیری از بدتر شدن اوضاع ارائه کند.

این دو جمهوری خواه آمریکایی همچنین به این نکته اشاره کردند که روسیه رفتار تهاجمی و لفاظی‌های خود را تشدید کرده و افزودند: اگرچه هدف و مقصود روسیه نامشخص است، اما حضور نیروهای ویژه ارتش روسیه به نگرانی‌هایی که این کشور در حال برنامه‌ ریزی تهاجم‌های بیشتر به خاک اوکراین است، صحه می‌گذارد.

این دو همچنین به این نکته اشاره کردند، از زمانی که دولت بایدن ۶۰ میلیون دلار برای کمک نظامی به اوکراین در تابستان گذشته میلادی اختصاص داده، فعالیت ارتش روسیه نیز شدت یافته است. آنها همچنین خواستار افزایش کمک کُشنده به اوکراین برای بازدارندگی و مقابله با تهاجم جدید از سوی روسیه شدند.

این درخواست در حالی مطرح شده که وزارت دفاع اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که ۹۰ هزار سرباز روسی در نزدیکی مرز با این کشور و شرق اوکراین مستقر شده‌اند. تصاویر ماهواره‌ای نیز نشان می‌دهد که واحدهای نظامی، تانک‌ها و توپخانه نیز در مرز اوکراین با روسیه مستقر شده است.

این وزارت خانه همچنین اعلام کرد: روسیه به صورت دوره‌ای سرباز در منطقه مستقر کرده که همین مساله باعث افزایش تنش در منطقه شده و روسیه بر کشورهای همجوار نیز فشارهای سیاسی وارد کرده است.

اوکراین و رومانی اخیرا به کنگره گفته بودند که متحدان غربی باید حضور نظامی خود را در دریای سیاه به منظور مقابله با نظامی سازی منطقه توسط روسیه وسعت بخشند. اوکراین گفته بود که به دنبال حمایت واشنگتن از حضور نیروی ناتو در دریای سیاه و دریای بالتیک است که روسیه آن را به حوزه نظامی‌گری خود تبدیل کرده است.

روسیه پس از الحاق شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ از اقدامات جدایی طلبی در این منطقه حمایت کرده اما بارها حضور نظامی‌اش را در شرق اوکراین منکر شده است.

چند تن از قانونگذاران جمهوری خواه آمریکایی از جمله سناتور جیم اینهوفه، یکی از اعضای رده بالای کمیته سرویس‌های مسلح سنا در پستی در رسانه‌های اجتماعی استقرار گسترده نیروهای روسی در منطقه را مورد انتقاد قرار داده و گفته بود که دولت بایدن باید اقدامی صورت دهد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400081510798
  • خبرنگار : 71129