اقبال عباسی ۱۲ آبانماه در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست با نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه این استان دارای چند چالش بسیار مهم است، اظهار کرد: تمامی این چالشها به یکدیگر وابسته هستند و اگر بخواهیم برای حل یک چالش گام اساسی برداریم، امکانپذیر نیست و باید تمامی چالشها در کنار هم حل شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیکاری یکی از چالشهای مهم در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود، عنوان کرد: نرخ مشارکت در این استان ۴۳ درصد است و میتوان گفت این استان جزو جوانترین استانهای کشور بهشمار میرود و نرخ بیکاری در این استان بسیار بالا است، همچنین چالش بیآبی، بیکاری را در این استان تشدید میکند.
وی بیآبی و کمابی را دومین چالش دارای اهمیت در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: این استان سرچشمه سه رود بزرگ کارون، زایندهرود و دز است و در دورانی ۱۰ درصد آب کشور در این استان تولید میشد، اما در حال حاضر در شش شهرستان این استان امکان تخصیص یک لیتر آب برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری وجود ندارد و همچنین شهرکهای صنعتی این استان با تانکر آبرسانی میشود.
عباسی افزود: ساماندهی حاشیه رودخانههای کارون و زایندهرود در چهارمحال و بختیاری میتوانست ظرفیتهای بسیاری در حوزه جذب گردشگر و رونق صنعت توریسم برای این استان خلق کند، اما امروز این دو رودخانه به محل اختلاف بین این استان با استانهای همجوار تبدیل شده است، صنعت گردشگری میتواند مشکل بیکاری در این استان را حل کند، اما ظرفیت گردشگری در حاشیه رودخانههای این استان مورد غفلت واقع شده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه با انتقاد به شیوه بودجهریزی در مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: حدود ۷۰ درصد بودجه کشور به سازمانها، وزارتخانهها و همچنین به پروژههای بزرگ ملی در کشور اختصاص پیدا میکند و استانهای محروم از جمله چهارمحال و بختیاری سهم ناچیزی از این بودجه دارند، قطعا با این بودجه اندک نمیتوان در راستای محرومیتزدایی گام برداشت.
وی بیان کرد: یک پروژه انتقال آب توسط بخش خصوصی استان مجاور در چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است، اراضی مردم بابت اجرای این پروژه سدسازی تملک شده، اما هیچ هزینهای به مردم پرداخت نشده، وزات نیرو اگر میخواهد پروژهای را در استانی اجرا کند، باید اجرای پروژه به متولیان وزارت نیرو در استان واگذار شود.
عباسی محرومیتزدایی، اجرای عدالت و تمرکززدایی از مرکز را از شعارهای انقلاب اسلامی عنوان و تصریح کرد: متاسفانه توجه چندانی به بحث تمرکززدایی و کاهش محرومیت در استانهایی مانند چهارمحال و بختیاری صورت نگرفته است، قانونگذاری و نظارت از وظایف مجلس شورای اسلامی محسوب میشود، بنابراین باید مجلس در وضع قوانین با حساسیت و دقت عمل کند تا شاهد کاهش محرومیت باشیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری در پایان تاکید کرد: اگر قوانین موجود اصلاح نشود، مناطق محروم، محرومتر خواهد شد و روستائیان به شهرها مهاجرت میکند، مجلس باید برای سرمایهگذاران در استانهای محروم مشوقهایی در نظر بگیرد، برای مثال معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برای سرمایهگذاران مشمول سرمایهگذار در هشت شهرستان این استان نمیشود، بنابراین این شاخصها نیازمند اصلاح است.
انتهای پیام