فرامرز قراملکی امروز، ۱۲ آبان ماه، در افتتاحیه گردهمایی رتبههای برتر گروه هنر تحت عنوان «آینده روشن» که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آستان قدس رضوی در حرم مطهر برگزار شد، اظهار کرد: هنرمند اثری را میآفریند که مطابق شاکله خود باشد، بنابراین باید دغدغه شاکله هم داشته باشیم؛ چراکه با این دغدغهمندی، هنرمان ابزار قتل عام بشریت نمیشود.
وی افزود: اگر دغدغه شاکله داشته باشیم هنرمان باعث تعالی و سرآمدی انسان میشود. بنابراین اهل هنر دو دغدغه مهارتی و تربیتی دارند زیرا اگر شاکله خود را به دست نگیرند و با هنرمندی اثری را خلق نکنند، آن آفرینشهای هنری، میخواهد بر پایه چه کسی استوار شود. بنابراین، هنر در هنرمند، عبارت است از اینکه با هنرمندی تمام شاکله خود را زیبا بیافریند.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس تصریح کرد: هنر مانند یک عروس میماند چراکه زیبایی دارد. این عروس میتواند سه سطح زیبایی داشته باشد ابتدا زیبایی در آنچه که آرایش میدهد، زیبایی تن و بدن و سوم زیبایی روح، شاکله و درون. هنر تنها زیبایی آرایشی و کالبدی نیست؛ هنر اصیل و ریشهدار عبارت است از هنری که از زیبایی درون برمیخیزد.
وی بیان کرد: هنر به معنای تاثیر در بشریت است اما، در چه حجمی از بشریت میتواند این تاثیر را داشته باشد. هنر علاوه بر زیبایی ظاهری و کالبدی، ریشه در زیباییهای درونی دارد و اینگونه هنرها مخاطبشان بشریت است و در پهنای جغرافیایی و در طول تاریخ مشهور هستند.
قراملکی خاطرنشان کرد: شعرایی مانند مولوی، فردوسی، سعدی، حافظ و... که در میان افراد مهم هستند به این دلیل است که درد مردم را میشناسند و آن مشکلات را بیان میکنند که این امر به زیباییهای درونی برمیگردد. بنابراین ما میتوانیم به وسیله هنر هویت خود را به رخ بکشیم. امیدوارم که شما دانشجویان هنر اصالت تاریخی، اسلامی و فرهنگی ایران زمین اسلامی را به رخ جهانیان بکشید.
انتهای پیام