حسن اروجی امروز ۱۲ آبان ماه در جلسهای با حضور اصحاب رسانه در خصوص برنامههای شرکت مخابرات استان و موضوع تعرفههای تلفن ثابت اظهار کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزه به عنوان یک ابزار و پیشران مهم در همه کسبوکارها به شمار میآید. درحال حاضر کسبوکاری وجود ندارد که مستقل از فناوری اطلاعات و ارتباطات به حیات خود ادامه دهد. با توجه به اهمیت این موضوع، زیرساختهای این مساله نیز باید توسعه پیدا کرده و تقویت شود که از این مهم تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات یاد میشود.
وی افزود: دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت توسعه شبکه ملی مجدانه در حال فعالیت بوده و یکی از بازیگران مهم این حوزه، شرکت مخابرات است. در حال حاضر شرکت مخابرات در کشور بسیار توسعه یافته و حتی در روستاها نیز نفوذ پیدا کرده است. با توجه به نقش مهم شرکت مخابرات در توسعه شبکه ملی اطلاعات، مسئولیت خطیری بر عهده این شرکت است. شرکت مخابرات برای اینکه مسئولیت خود را به درستی انجام دهد چند پروژه مهم در راستای سیاستهای دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دست اقدام دارد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در ارتباط با برنامههایی که شرکت مخابرات استان در دست عمل دارد بیان کرد: اولین و مهمترین پروژه، مربوط به توسعه زیرساختهای تلفن همراه است. شبکه ملی اطلاعاتی مطلوب، شبکهای است که متغیر و سیار باشد. شرکت مخابرات ایران و همراه اول که زیر مجموعه مخابرات ایران محسوب میشود، در تلاش است که شبکه تلفن همراه را در روستا و شهرها در نسل سه و چهار توسعه و تحت پوشش قرار دهد.
اروجی افزود: دومین پروژه شرکت مخابرات در جهت توسعه شبکه ملی اطلاعات، اجرای فیبر نوری است. فیبر نوری در گذشته تنها برای ارتباط مراکز و یا ادارات مهم با یکدیگر استفاده میشد اما اکنون فضا گسترش یافته و در نظر داریم که تمامی نهادهای اداری، تجاری و صنعتی را به فیبرهای نوری مجهز کنیم. امروزه کمتر ادارهای است که به فیبر نوری متصل نشده باشد. مجمتعهای اداری، تجاری، هتلها و واحدهای صنعتی شهرکهای صنعتی مجهز به فیبر نوری هستند. همچنین درنظر داریم که در آینده بتوانیم منازل را نیز به فیبر نوری متصل کنیم که این پروژه تحت عنوان FTTH نام دارد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی از توسعه سرویسهای اینترنتی و افزایش سرعت اینترنت خبر داد و گفت: گام دیگری که در راستای پروژه توسعه شبکه ملی اطلاعات در دست داریم، پیشرفت پورتهای پرسرعت از ADSL به VDSL و FTTH ( اینترنت فیبرنوری) است. VDSL اینترنت را حداقل با سرعت ۲۰ الی ۳۰ مگابایت در اختیار مشترکین قرار میدهد که روی این حوزه همچنان کار میکنیم و تا کنون نزدیک به ۵۰۰۰ مشترک در خراسان رضوی از سرویس VDSL پرسرعت و بیش از ۶۰۰۰ مشترک در استان نیز از سرویس FTTH بهره میبرند و دارای فیبر نوری در داخل خانهشان هستند. هدف ما این است که اینترنت VDSL و FTTH را توسعه دهیم تا بتوانیم نیاز جامعه را به خوبی برطرف کنیم. در حوزه موبایل نیز به زودی میخواهیم از اینترنت۳G و ۴G گذر کرده و وارد فاز ۵G شویم.
اروجی همچنین با اشاره به چالشهای موجود در برابر شرکت مخابرات عنوان کرد: در حال حاضر شرکت مخابرات استان با چند چالش روبهرو است که در تلاش برای رفع آنها هستیم. یکی از چالشهایی که امروزه بخش مخابرات با آن رو به رو شده سرقتهای وسیع و شدید تجهیزات مخابراتی در سطح شهرها و روستاها است. متاسفانه با شیوع ویروس کرونا، سرقت تجهیزات مخابراتی نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته است که این موضوع آسیب زیادی به شرکت مخابرات استان وارد کرده است. امیدوارم با همکاری نیروی انتظامی، بتوانیم این مشکل را کنترل کرده و آمارهای مربوط به این مساله را کاهش دهیم. اگر مردم افرادی را که درحال تخریب تجهیزات مخابرات با لباسی غیر از لباس مخصوص کارکنان مخابرات و بدون کارت شناسایی مشاهده کردند ، سریعا با ۱۱۰ تماس گرفته و گزارش دهند.
وی تصریح کرد: چالش دومی که شرکت مخابرات در سراسر کشور با آن روبهرو است، عدم پرداخت هزینههای ارتباطی توسط بعضی از مشترکین و سازمانهای دولتی است. متاسفانه این آمار بسیار افزایش یافته و به روند انجام وظیفه ما لطمه وارد کرده است. شرکت مخابرات خراسان رضوی بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان طلب از مشترکان بخش دولتی، صنعتی ، تجاری و خانگی دارد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سطح استان، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک خط ثابت و ۶ میلیون مشترک همراه اول داریم. از ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی مشترکان در خراسان رضوی به مخابرات، حدود ۵۵ میلیارد تومان مربوط به سازمانهای دولتی، حدود ۶۰ میلیارد تومان مربوط به صنایع و شرکتهای غیردولتی و حدود ۴۰ میلیارد تومان بدهی نیز مربوط به مشترکین خانگی است.
اروجی با اشاره به افزایش تعرفههای تلفن ثابت عنوان کرد: چالش مهم دیگری که گریبانگیر شرکت مخابرات شده است، تعرفههای مخابراتی در زمینه تلفن ثابت است. تعرفههای تلفن ثابت بالغ بر ۱۲ سال است که هیچ تغییری نکرده و این مسئله موجب شده است که شرکت مخابرات در امر نگهداری و توسعه با مشکل رو به رو شود. اگر در این زمینه اصلاحی انجام نشود؛ فعالیتهای شرکت مخابرات فلج شده و حتی شاید برای پرداخت حقوق کارکنان نیز با مشکل روبهرو شویم. نزدیک به ۷۰ درصد از هزینههای شرکت مخابرات مربوط به دستمزد کارمندان این شرکت است. در کل کشور ۷۰ هزار نفر به طور مستقیم و ۳۰۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم با شرکت مخابرات مشغول به کار هستند و اگر این صنعت دچار مشکل شود، تبعات حاصل از آن جبران ناپذیر خواهد بود زیرا با عدم فعالیت شرکت مخابرات، سایر ارگانها نیز قادر به ادامه فعالیت خود نخواهند بود.
وی افزود: میانگین درآمد هر خط تلفن ثابت در خراسان رضوی به شکل ماهیانه ۶۵۰۰ تومان و هزینههای مربوط به آن ۱۷ هزار تومان است. اگر این روند به همین شکل ادامه پیدا کند، شرکت مخابرات استان با اختلال مواجه خواهد شد. درخواست ما از دولت و ارگانهای وابسته این است که حمایتهای لازم در این زمینه را انجام داده و ناجی شرکت مخابرات از این معضل شوند.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص افزایش آمار سرقت تجهیزات مخابرات نسبت به سال گذشته بیان کرد: سرقتهای تجهیزات مخابراتی نسبت به قبل از کرونا بالغ بر ۱۰ برابر شده است. همچنین در طی یک سال و نیم اخیر و محدودیتهای ناشی از کرونا، استفاده مردم از اینترنت نیز به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
انتهای پیام