به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ فخری امروز در نشست تخصصی در خصوص چالشها و راهبردهای حوزه GNSS در سطح ملی که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به صورت آنلاین برگزار شد، آبان ماه امسال را صدمین سالگرد تاسیس نهاد رسمی برای نقشهبرداری دانست و افزود: در سال ۱۳۰۰ واحد نقشه برداری در ارتش راه اندازی شد و بعدها این شعبه نقشه برداری برای سایر حوزهها توسعه یافت.
وی با بیان اینکه این بخش در حال حاضر در قالب سازمان جغرافیایی وزارت دفاع در حال انجام وظیفه است، اظهار کرد: در آن زمان با توجه به سوابق کشور در حوزههای مهندسی و نقشه برداری، ایران رتبه اول منطقه در حوزه نقشه برداری بوده است، ولی بنا به دلایلی این رشد و توسعه ادامه نیافت.
فخری، رتبه اکنون ایران در حوزه نقشهبرداری در منطقه را ۷ تا ۸ دانست و اظهار کرد: کسب این رتبه، مسؤولیت ما را چند برابر میکند تا بتوانیم با کمک دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی و انجمنهای علمی عزم خود را در این زمینه جزم کنیم تا اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
رییس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در ۲.۵ سال اخیر این سازمان پوستاندازی کرده است، یادآور شد: ایجاد تحول در سازمانهای دولتی اقدامی طاقت فرسا است، ولی ما با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این مهم را رقم زدیم و در این فرآیند استارتآپها با ما مشارکت داشتند، ولی چالشهای موجود سبب شد تا این تیمها از همکاری با بخش دولتی دلسرد شوند.
وی راهاندازی مرکز نوآوری ژئوماتیک با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از دیگر اقدامات این سازمان نام برد و خاطر نشان کرد: هر یک از بخشهایی که در حوزه ژئوماتیک فعال شدهاند، اگر به درستی نقش خود را ایفا کنند، از این عقب ماندگی، حرکت رو به جلویی آغاز خواهد شد.
فخری، تداخل کاری را از مشکلات اصلی کشور نام برد و گفت: از همه دانشگاهها، انجمنهای علمی، شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای بخش خصوصی باید دست در دست هم دهند تا کشور بتواند از برکات آن بهره مند شود.
انتهای پیام