/گفت و گوی ایسنا با رتبه‌های برتر کنکور سراسری ۱۴۰۰/

هیچ اتاقی از خودم نداشتم که آنجا بروم و درس بخوانم ...

«درد دارد که بدانی خانواده برای موفقیت و علاقه‌ای که داری، مانع تراشی می‌کنند»، «در روز زمان زیادی را صرف درس خواندن می‌کردم که روزانه ۱۱ تا ۱۲ ساعت می‌شد»، «در این مسیر خیلی ناامید شدم»، « با خانواده پر سر و صدایی همنشین بودم و هیچ اتاقی هم از خودم نداشتم که آنجا بروم و درس بخوانم»،...

اینها بخشی از صحبت افرادی است که با تلاش و با وجود موانعی موفق شدند رتبه برتر در کنکور را کسب کرده و به دانشگاه راه پیدا کنند و اکنون در گردهمایی رتبه‌های برتر کنکور سراسری ۱۴۰۰ با عنوان «آینده روشن» که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وزارت بهداشت و درمان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آستان قدس رضوی در چهار گروه تجربی، ریاضی، انسانی و هنر در مشهد برگزار شد، شرکت کرده و با خبرنگار ایسنا به گفت و گو نشستند. 

برای موفقیت باید مسیر طولانی را طی کرد 

ع-ش رتبه ۱۵۰ کنکور سراسری سال ۹۹ از تجربه خود می‌گوید: اوایل که برای کنکور در یکی از کانون‌ها شرکت کرده بودم تراز خوبی به دست نمی‌آوردم و تمام تمرکزم روی درس‌های مدرسه بود و هیچ برنامه‌ریزی درستی نداشتم تا اینکه تصمیم گرفتم برنامه‌های راهبردی این کانون را داشته باشم.

وی تصریح می‌کند: این موضوع باعث شد تا تمرکز خوبی روی عربی داشته باشم و برای دروسی که ضعیف بودم تلاش کردم و در سال آخر مشاوره گرفتم و در نهایت آموزش عربی را در خوزستان قبول شدم. برای درس خواندن اصلا برنامه درستی نداشتم اما روشم تغییر کرد و تمرکزم بر روی درس‌هایی بود که ضعیف بودم و به مرور زمان پیشرفت کردم. 

این رتبه برتر کنکور سراسری اضافه می‌کند: در این مسیر خیلی ناامید شدم زیرا مسیر طولانی را باید طی می‌کردم و راه آسانی نبود؛ چراکه درس خواندن راحت نیست اما تلاش کردم تا به موفقیت برسم. من در محیطی درس می‌خواندم که با خانواده پر سر و صدایی همنشین بودم و هیچ اتاقی هم از خودم نداشتم که آنجا بروم و درس بخوانم. در نتیجه زیر زمین پر از سوسک و مارمولک را برای درس خواندن انتخاب کردم. سرما و گرمای زیرزمین برای من مهم نبود و به کار خودم ادامه دادم زیرا برای رسیدن به موفقیت باید مستمر به کار خود ادامه داد. 

وی عنوان می‌کند: فردی بودم که در زمان درس خواندن بیرون نمی‌رفتم و بیشتر درس می‌خواندم و ثمره تلاشم قبولی در رشته آموزش عربی اهواز بود. رشته عربی را بسیار دوست دارم و  خوشحالم از اینکه توانستم به انتخاب خودم دست پیدا کنم. به دانش‌آموزان توصیه می‌کنم برای رشته‌ای که علاقه دارند تلاش و در آن رشته مورد علاقه رشد کنند. 

شهامت خاطرنشان می‌کند: برنامه‌ای که برای آینده خود در نظر دارم این است که در یک شهر بهتر استاد دانشگاه شوم و در کنار آن، مترجمی عربی را هم انجام دهم و این دو فعالیت گوشه‌ای از برنامه‌های من در آینده است. 

موفقیت من بدون حمایت خانواده امکان پذیر نبود 

ز-خ رتبه ۷ منطقه سه کنکور سراسری سال ۹۹ بیان می‌کند: من رشته آموزش عربی را در دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا اهواز قبول شدم. برای رسیدن به موفقیت برنامه داشتم و بدون برنامه‌ریزی کاری را انجام نمی‌دادم. در روز زمان زیادی را صرف درس خواندن می‌کردم که روزانه ۱۱ تا ۱۲ ساعت می‌شد.

وی اظهار می‌کند: در این زمان‌ تست می‌زدم و تحلیل سوالات را انجام می‌دادم همچنین آزمون‌ها را به صورت مرتب انجام می‌دادم و از مرور مطالب فاصله نمی‌گرفتم. با توجه به شرایط کرونا و تاخیر در برگزاری کنکور باعث شد تا مرور بیشتری داشته باشم. خانواده نقش بسیار مهمی در موفقیت من داشتند و من اتاقی را خارج از ساختمان داشتم و درسم را در سکوت و آرامش کامل می‌خواندم و اصلا ارتباط زیادی با داخل خانه نداشتم. خانواده من بسیار رعایت می‌کردند تا محیط آرامی را فراهم کنند و درسم را بخوانم و قطعا اگر حمایت خانواده نبود، دست یافتن به چنین موفقیتی امکان‌پذیر نمی‌شد. 

این رتبه برتر کنکور سراسری می‌گوید: علاوه بر رشته‌ای که انتخاب کردم به عربی هم علاقه داشتم و دوست دارم در آموزش و پرورش به صورت تخصصی تدریس کنم و در مدارس دولتی و به صورت آزاد به افراد تدریس کنکوری داشته باشم. همچنین تا مقطع دکتری پیش بروم و جزء اعضاء هیات علمی دانشگاه شوم. آمدن به حرم مطهر حس بسیار خوبی بود و خوشحالم که در این محیط معنوی کنار دیگر همکلاسی‌های خود هستم. 

با تلاش خود ثابت کردم که رشته انسانی، سختی‌های خود را دارد و به راحتی نمی‌توان موفق شد

ف-پ رتبه کشوری ۹۹۲ و منطقه دو ۳۶۴ در کنکور سراسری سال ۹۹  قبول شده است و در ادامه بیان می‌کند: من به رشته انسانی علاقه بسیار زیادی دارم. مقطع راهنمایی را در مدرسه تیزهوشان درس می‌خواندم. شهر ما تیزهوشان دبیرستان علوم انسانی را نداشت و تنها برای رشته تجربی بود و به من گفتند که اگر می‌خواهید در تیزهوشان درس بخوانی باید رشته تجربی را انتخاب کنید. اما من ادبیات و علوم انسانی را دوست داشتم و از تیزهوشان بیرون آمدم و مدرسه نمونه دولتی رفتم و بیشتر انگیزه پیدا کردم که رتبه خوبی کسب کنم و دانشگاه خوبی قبول شوم. 

وی عنوان می‌کند: علاقه زیادی به تدریس و معلمی پیدا کردم. باور بسیاری از افراد این بود که معلمی در انسانی بسیار آسان است و به راحتی می‌توان قبول شد و همه می‌توانند این کار را انجام دهند. اما برای اینکه ثابت کنم این کار بی ارزش نیست تلاش خود را به کار گرفتم تا به علاقه خود دست پیدا کنم و منجربه این شد که همه سعی خود را انجام دهم تا با رتبه خوبی قبول شوم. 

پیروزی خاطرنشان می‌کند: اینکه می‌دانم علاقه و انگیزه من در این شغل است، کافی است. این عوامل باعث شد که بیشتر تلاش کنم تا به آن هدف معین خود دست یابم. بنابراین سعی کردم و مطالعه خود را افزایش دادم و در کتابخانه درس می‌خواندم و کمتر به کارهای دیگر می‌پرداختم و از اینکه حس می‌کردم به هدف نهایی نزدیک شدم تلاش بیشتری می‌کردم و ناامید نمی‌شدم. اکنون ترم دوم دانشگاه فرهنگیان هستم و بعد از فارغ التحصیلی، دوست دارم کارشناسی ارشد را در رشته و دانشگاهی دیگر  ادامه دهم که تداخلی با ساعت کاری نداشته باشد. همچنین در کنار خواندن عربی در مقطع ارشد، ادبیات را هم بخوانم و در آینده نزدیک عضو هیات علمی دانشگاه خودم شوم. 

این رتبه برتر کنکور سراسری می‌گوید: خانواده‌ام مخالف صد در صد بودند و می‌گفتند وقتی درست خوب هست باید به رشته بهتری بروی. اما در نهایت خواهرم که از من بزرگتر است با من صحبت کرد و متقاعدش کردم که واقعا به این رشته علاقه دارم و حتی بعضی مواقع که کم می‌آوردم خواهرم حامی من بود و به من انگیزه می‌داد که به کارم ادامه دهم. درد دارد که بدانی خانواده برای موفقیت و علاقه‌ای که داری، مانع تراشی می‌کنند و خواهرم واقعا سپر بلای من شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400081108200
  • خبرنگار : 50081