به گزارش ایسنا، او در مصاحبه با دویچه وله که شب گذشته (دوشنبه) منتشر شد، گفت که اگر طالبان در راستای مبارزه با القاعده گامی برندارند، آمریکا مجبور است برای دفاع از خود اقدام کند.
به گفته خلیلزاد این اقدام نظامی خواهد بود.
او در مورد فعالیت داعش در افغانستان هم گفت که طالبان دشمن شدید داعش است و دیده شود که با این گروه چگونه مبارزه میکند.
نماینده پیشین آمریکا میگوید که مسئولیت فروپاشی نظام و وضعیت کنونی افغانستان متوجه او نمیشود.
به باور او، نیروهای افغان جنگی که انتظار میرفت در برابر طالبان نکردند و این باعث فروپاشی سریع دولت شد.
خلیلزاد یکی از دلایل عدم جنگ نیروهای دولتی در برابر طالبان را بیباوری این نیروها به حکومت اشرفغنی عنوان کرد.
او همچنین افزود که حکومت غنی در زمان مناسبی وارد گفتگوهای صلح نشد و در عین حال برای حفظ قدرت در جریان مذاکرات مانع ایجاد میکرد.
خلیلزاد درباره اینکه چرا در مراسم تحلیف غنی شرکت کرد هم گفت برای جلوگیری از جنگ و دو دستهشدن نیروهای افغان در این مراسم شرکت کرد؛ ولی خوشحال نبود.
او پیشتر در اظهارات خود گفتهبود که «لجاجت اشرفغنی» برای باقی ماندن در قدرت، خودخواهی نخبگان سیاسی و عدم تمایل سربازان افغان برای مقابله با طالبان موجب فروپاشی دولت افغانستان شد.
در واکنش به این اظهارات او، رنگین دادفر سپنتا، مشاور سابق امنیت ملی سابق گفته بود که نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در خانه حامد کرزای، مخالفان به قدرترسیدن اشرفغنی از راه تقلب را تهدید کرده بود.
سپنتا افزوده بود: «جنون غنی به حفظ قدرت غیرقانونی و دشمنی او با صلح و دولت قانون آشکار بود؛ اما آقای خلیلزاد! مگر شما نبودید که در منزل آقای کرزای مخالفان به قدرترسیدن دکتر غنی از راه تقلب را تهدید کردید؟»
سپنتا اضافه کرده بود که در آن زمان خلیلزاد خواهان برگزاری مراسم تحلیف غنی شده و عبدالله را تهدید کرده بود که اگر مراسم تحلیف برگزار کند علیه او از نیروهای آمریکایی استفاده میکند.
انتهای پیام