به گزارش ایسنا، سود خالص سه ماهه سوم آرامکو به ۱۱۴ میلیارد ریال (۳۰.۴ میلیارد دلار) رسید که اندکی بالاتر از برآورد تحلیلگران بود. جریان نقدی آزاد هم ۲۸.۷ میلیارد دلار بود و به راحتی سود نقدی سه ماهه به میزان ۱۸.۸ میلیار ددلار را پوشش داد.
آرامکو و شرکتهای نفتی بزرگ رقیب این شرکت از احیای اقتصادی جهانی که به رشد بیش از ۶۰ درصدی قیمت نفت و رساندن آن به حدود ۸۳ دلار در هر بشکه کمک کرده است، سود بردهاند.
درآمد آرامکو همچنین تحت تاثیر تولید بالاتر نفت افزایش یافت. عربستان سعودی به محدودیت عرضه یکجانبهای که اوایل امسال در راستای توافق اوپک پلاس به اجرا گذاشته بود خاتمه داد. تولید نفت این کشور در فاصله ژوییه تا سپتامبر ۹.۶ میلیون بشکه در روز بود که بالاتر از ۸.۵ میلیون بشکه در روز در سه ماهه دوم بود.
امین ناصر، مدیرعامل شرکت آرامکو در بیانیهای اظهار کرد: بعضی موانع برای اقتصاد جهانی وجود دارد که تا حدودی به دلیل موانع زنجیره تامین هستند اما ما خوش بین هستیم که تقاضا برای انرژی مطلوب برای آینده قابل پیش بینی مطلوب خواهد ماند.
آرامکو سال گذشته که ریزش قیمتهای انرژی به درآمدهای مالی این شرکت ضربه زده بود، برای تامین مالی پرداخت سود نقدی به سهامداران به سختی در تلاش بود. بزرگترین شرکت نفتی جهانی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ تنها ۱۲ میلیارد دلار درآمد خالص داشت.
ارزش سهام آرامکو روز یکشنبه حداکثر ۱.۵ درصد صعود کرد و به رکورد ۳۸.۳۰ ریال رسید اما بخشی از این رشد را از دست داد و نهایتا ۳۷.۹۰ ریال معامله شد. ارزش سهام آرامکو امسال ۸.۳ درصد رشد کرده و ارزش بازار این شرکت را به بیش از دو تریلیون دلار رسانده است. این شرکت بیانیه های مالی مفصلتری درباره واحدهای بالادستی و پایین دستی خود منتشر خواهد کرد.
سود نقدی سالانه ۷۵ میلیارد دلار که آرامکو متعهد شده است به سهامدارانش پرداخت کند، منبع تامین مالی مهمی برای دولت عربستان سعودی است که ۹۸ درصد سهم آرامکو را در اختیار دارد و تلاش میکند کسری بودجه خود را که سال گذشته پس از ریزش قیمت نفت تشدید شد، کاهش دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، با وجود افزایش قیمت نفت، آرامکو درخواست بعضی از تحلیلگران برای دادن پول بیشتر به سهامداران را نادیده گرفته است. آرامکو به برنامههای خود برای هزینه ۳۵ میلیارد دلار در سال جاری متعهد مانده است. بخشی از این پول برای افزایش ظرفیت تولید نفت از ۱۲ میلیون بشکه در روز به ۱۳ میلیون بشکه استفاده خواهد شد. این پروژه قرار است در سال ۲۰۲۷ تکمیل شود.
انتهای پیام