اجرای طرح تولید محصول گواهی شده در بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر گفت: طرح تولید محصولات زراعی–باغی گواهی شده در سطحی بالغ بر ۵۲۷ هکتار برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته شده است.

خسرو عمرانی در سومین وبینار از سری «وبینارهای کشاورزی پایدار» خود را با موضوع «چالش‌ها و فرصت‌سازی طرح تولید و توسعه محصولات کشاورزی» اظهار کرد: در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی طرح تولید محصولات زراعی-باغی گواهی شده محصولات گلخانه‌ای، جالیزی، خرما، لیموترش، گندم و... در سطحی بالغ بر۵۲۷ هکتار برای سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ با مشارکت بخش خصوصی و استفاده از تمامی امکانات، تجهیزات و دانش فنی کارشناسان و مدیران، در دستور کار قرار گرفته شده است.

وی اضافه کرد: در همین راستا، تعداد ۴۰ نفر مدیر کنترل کیفی محصولات کشاورزی در سطح استان مستقر و آموزش دیده‌اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر افزود: ثبت نام متقاضیان (کشاورزان) در سامانه صدور پروانه "نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی" در استان، اجرای طرح ارتقاء سلامت ۸ محصول با تأکید برمحصول غالب استان بوشهر یعنی گوجه فرنگی، مشارکت در مدیریت آلاینده‌های موادغذایی و زیست محیطی و رصد و پایش و ردیابی و کنترل آفات به صورت مستمر از سوی مسئولان، کارشناسان شبکه مراقبت و کارشناسان پهنه از جمله اقدامات زیست محیطی و در جهت برقراری امنیت غذایی در این استان در حال اجرا است.

رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا استان بوشهر نیز در این وبینار اظهار کرد: عرضه محصولات کشاورزی دارای نشان استاندارد که باقی‌مانده نیترات، آفت‌کش‌ها و فلزات سنگین در آن‌ها آزمایش شده باشد و اطمینان بیشتری در خصوص سلامت محصول به مصرف‌کننده بدهد در اولویت وزارت جهادکشاورزی قراردارد.

بتول فولادی تصریح کرد: تولید محصول استاندارد و گواهی شده نیازمند یک عزم عمومی به منظور پاسخگویی به تقاضای به‌حق مردم در زمینه مصرف غذای ایمن، سالم و استاندارد است.

معاون دفتر محیط زیست و توسعه پایدار هم در خصوص لزوم تشکیل بخش امنیت غذایی تصریح کرد: تاکنون برنامه ملی تولید محصولات گواهی شده و کنترل باقی‌مانده‌ها در محصولات کشاورزی شامل ابلاغ دستورالعمل فنی و اجرایی تولید ۱۶ محصولات زراعی و باغی گواهی شده، هماهنگی اجرای طرح ارتقا سلامت ۸ محصول کشاورزی، پخش بیش از ۲۰ برنامه تلویزیونی از برنامه رویش درشبکه آموزش و برنامه سفره سلامت در شبکه سلامت و پایش سامانه‌ی مجوزهای الکترونیک وزارت جهادکشاورزی (سماک) جهت صدور پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی انجام گرفته است.

محمدحسین کریمی بابیان اینکه ایران از نظر تنوع تولید و اقلیم آمار قابل توجهی دارد، گفت: به‌حتم کشور ما با درپیش گرفتن مسیر کشورهای موفق و پیشرو در کشاورزی از جمله پاسخ گویی و اعتمادسازی به انتظارات به‌حق جوامع مصرف‌کننده به‌ویژه مصرف کنندگان داخلی از لحاظ تأمین امنیت غذایی و چه بین‌المللی از لحاظ معرفی محصولات ایرانی، می‌تواند فرصت‌ها و موفقیت‌ها را برای خود ایجاد کند.

وی در ادامه موانع موجود در تحقق برنامه‌ها را نبود ساختار رسمی و تأیید شده در وزارت جهادکشاورزی برای موضوع سلامت و امنیت غذایی، تخصیص نیافتن بخشی از اعتبارات ملی و استانی زراعت، باغبانی، حفظ نباتات و ترویج به تولید محصول گواهی شده، تخصیص نیافتن سهمیه نهاده‌های بیولوژیک و مورد تأیید به تولیدکنندگان محصولات گواهی شده، تخصیص نیافتن اعتبار جهت ایجاد نظام توزیع و بازاررسانی محصولات گواهی شده، بهره‌مند نشدن از فرصت صادراتی، تخصیص نیافتن اعتبار جهت فرهنگسازی استفاده از محصولات گواهی شده و تخصیص نیافتن بخشی از اعتبارات پدافند غیر عامل به سلامت محصولات بیان کرد.

معاون دفتر محیط زیست و توسعه پایدار، تقویت جایگاه دفتر محیط زیست و سلامت غذا در ستاد و استان‌ها، تخصیص بخشی از اعتبارات ملی و استانی برای تولید محصولات گواهی شده، ابلاغ تخصص حداقل ۲۵ درصد اعتبارات به محصول گواهی شده در هر زیربخش، بهره‌گیری از ظرفیت محصولات گواهی شده در صادرات، خرید تضمینی محصولات گواهی شده،  تخصیص سهمیه نهاده‌های بیولوژیک و مورد تأیید به تولیدکنندگان محصولات گواهی شده، تخصیص اعتبار جهت ایجاد نظام توزیع و بازاررسانی محصولات گواهی شده، استفاده از ظرفیت یارانه طرح جامع سلامت و همکاری و مشارکت بیشتر درون و برون وزارتخانه‌ای را از جمله راهکارها برای برون رفت از چالش‌ها و موانع اعلام کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1400080905969
  • خبرنگار : 50448

برچسب‌ها