مهدی طغیانی در گفتوگو با ایسنا درباره گران شدن برخی اجناس مانند قیر، مواد غذایی و... اظهار کرد: ریشه افزایش قیمتها در اقتصاد، افزایش نقدینگی و پایه پولی کشور است که اگر بخواهیم این مشکلات را ریشهای حل کنیم در بازار نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم و باید تلاش کنیم کسری بودجه را صفر و خلق پول و نقدینگی را مهار کنیم.
وی افزود: برخی از بازارها به دلیل مشکلات ساختاری که دارند در موضوعات تورمی اتفاقات شدیدتری در آنها رخ میدهد و با واردات و از جایی به جای دیگر منتقل کردن (مانند بخش مسکن) نمیتوان این اموال را زیاد کرد. بنابراین مشکلات ساختاری در عرضه آنان وجود دارد، به این معنا که یا قابل تجارت نیستند یا ظرفیت این اموال در کوتاه مدت قابل توسعه نیست و امکان دلال بازی در این موارد بیشتر است که باید نظارت بیشتری روی این اموال انجام شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس، تصریح کرد: دستگاههای نظارتی روی چنین بازارهایی مانند بازار مصالح ساختمانی و قیر و سیمان باید بیشتر متمرکز شوند و در کنار این موارد بازار کالاهای اساسی مطرح است که در این نوع از کالاها امکان تخلف و گران فروشی بیشتری وجود دارد که مجلس سعی کرد با اختصاص دادن ارز ترجیحی بیشتر آن را کنترل کند، اما قیمتهایی که در بازار وجود دارد با قیمت واقعی فاصله زیادی دارد.
طغیانی ادامه داد: کسری بودجه را باید درست و منطقی جبران کرد و اگر قرار باشد از محل خزانه برداشت شود حجم نقدینگی را به شدت افزایش میدهد، اما در دولت جدید سعی شده با انتشار اوراق و با استفاده از ظرفیتهای دیگری به غیر از برداشت از خزانه حجم پول کمتر افزایش یابد و اثر کمتری روی تورم بگذارد. طبق گزارش مرکز آمار در مهرماه تا حدی تورم نزولی شد هرچند که برای مردم چندان قابل احساس نبود، اما نویدبخش حرکت آینده است.
انتهای پیام