/گزارش/

تعرفه‌ی ترجیحی؛ انتظار تجار و فعالان اقتصادی در مرز بین‌المللی مهران

فعالان اقتصادی استان در مرز مهران می‌گویند تعرفه‌های صادراتی در مرز مهران زیاد است و گاها نیز افزایش می‌یابد.

«صادق کسایی» که سابقه ۱۸ سال تجارت با کشور عراق از مرزهای مهران و سومار و خسروی را دارد و چند سال در بغداد مشغول تجارت بوده است، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه مسئولان عراقی تصمیمات خلق‌الساعه می‌گیرند و تعرفه‌ها را افزایش می‌دهند، و در مقابل انتظار ما فعالان اقتصادی این است که مسئولان همکاری لازم را برای تسهیل صادرات با تجار داشته باشند تا مشقت‌های تجار ایرانی دو چندان نشود.

وی پیشنهاد داد: مسئولان ایرانی در تعامل با عراقی‌ها و پس از رسیدن به توافق، تعرفه گمرکی را کاهش دهند.

کسایی گفت: متأسفانه تاجرعراقی مستقیم با کارخانه‌دار مرتبط شده و خرید خود را انجام می‌دهد و این باعث شده نقش تجار صادر کننده ایرانی کمرنگ و رونق تجارت روز به روز کم‌تر شود و سهم استان ایلام از تجارت با کشور عراق تنها خرابی جاده‌ها در اثر تردد کامیون‌های سنگین باشد.

وی با ابراز ناراحتی از بی‌برنامگی در ورود محصولات صیفی و تره بار به مرزها توسط تجار افزود: گاهی مشاهده می‌شود در یک روز بیش از ۲۰۰ کامیون گوجه به گمرک وارد می‌شود، تجار عراقی در اینگونه مواقع و در گرمای بالای مرز توی سر محصول می‌زنند تا با کم‌ترین قیمت ممکن آن را خریداری کنند چون می دانند تاجر بی‌برنامه ایرانی نه راه پیش دارد و نه راه پس.

کسایی، تجارت با تجار عراقی را سنتی ارزیابی کرد و گفت: ورود افراد غیرحرفه‌ای و کسانی که با چند ورقه دلار راضی می‌شوند باعث شده است تجارت با عراق ضربه ببیند و این باعث می شود تولید ما ضربه بخورد، سیستم صادرات و ترخیص ما باید بازنگری شود.

«شعبان فروتن» رئیس اتاق بازرگانی استان ایلام نیز اظهار کرد: در استان ایلام تعریف از تاجر تا حدودی تنزل پیدا کرده در صورتی که تاجر باید دارای دفتر و قرارداد تجاری باشد و بر اساس برنامه فعالیت کند.

وی گفت: در استان ایلام تولیدات صادرات‌محور نداریم و فعالان این زمینه عموما ترخیص‌کار هستند.

«روح‌الله غلامی» مدیرکل گمرک استان ایلام ، درباره دغدغه‌های این فعال اقتصادی اظهار کرد: تعرفه گمرکی طرف مقابل در همه‌ی مرزها ، به استثنای اقلیم، که قوانین خاص خود را دارد یکی است.

وی با بیان اینکه گمرک مهران بعد از پرویزخان دومین مرز پرتردد صادراتی در بین مرزهای زمینی دوازده گانه با عراق است، تاکید کرد: تمام تلاش ما برقراری  تعرفه ترجیحی با عراق است  و در این راستا در نشست‌های مشترک مسئولان ارشد استان  با طرف عراقی، بر روی این موضوع تاکید شده است لذا باید در سطح کلان به این موضوع پرداخته شود.

مدیرکل گمرک استان ایلام در توضیح تعرفه ترجیحی نیز تاکید کرد: این تعرفه توافقاتی بین دو یا چند کشور جهت تسهیل در تجارت است  که حقوق ورودی و گمرکی کمتری از کالای صادراتی مثلا ایران به عراق گرفته شود که متقابل و  جهت حمایت از صادرات است.

وی در پاسخ به بی‌برنامگی در ورود محصولات صیفی و تره بار به مرزها توسط تجار، گفت: هر چند در این زمینه هنوز مشکلاتی وجود دارد اما مشکلات این حوزه نسبت به گذشته کمتر  شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1400080805353
  • خبرنگار :