به گزارش ایسنا دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از داروی بیوتک پرکینرا افزود: حضور من در اینجا نه به دلیل تولید این دارو بلکه به دلیل مدلی است که ایجاد شده است، بر این اساس در حوزه بیوتکنولوژی بزرگترین اکوسیستم در منطقه را داریم و در آسیا بعد از ژاپن دومین کشور دارنده بزرگترین اکوسیستم نوآوری در حوزه بیوتکنولوژی هستیم.
وی با بیان اینکه تعداد داروهای بیوتک کشور از ۲۱ مورد به ۲۷ دارو رسیده است، اظهار کرد: این در حالی است که کشور ترکیه در همسایه ما تولید یک مورد از این داروها را در اختیار ندارد.
ستاری با بیان اینکه دسترسی به این تعداد دارو به دلیل ایجاد اکوسیستمی است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است، اظهار کرد: در پژوهشگاههای دولتی که کارهای ارزندهای در آنها انجام میشود، محصول قابل رقابت تولید نمیشود، ولی در اکوسیستم حوزه بیوتک که بر گرفته از مدل توسعه بخش ICT بوده است، محصولات متنوعی تولید شده که نمونه آن این شرکت دانش بنیان است که داروی آناکینرا را به تولید رسانده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نمونه دیگر در این زمینه را فعالیت شرکتهای فعال در حوزه سلولهای بنیادی و ICT عنوان کرد و گفت: این شرکتها تنها ایدههای نوآورانه داشتند که بدون آشنایی با بازار، تعامل با مشتری، مالیات و بیمه وارد شتابدهندهها شدند و پس از تبدیل شدن تیم آنها به شرکت از درون شتابدهندهها خارج شدند و به فعالیت خود در مقیاس بالا ادامه دادند.
ستاری با تاکید بر اینکه در تاریخ کشور سابقه نداشته که در تولید واکسنهای انسانی بخش خصوصی وارد شوند، گفت: در حالی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی واکسن سرطان دهانه رحم، آنفلوآنزا، روتا ویروس و کرونا به تولید رسیده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این شرکتها علاوه بر واکسن انسانی، واکسنهای حیوانی دام، طیور و آبزیان را به تولید رساندند، به گونهای که تولید ۲۶ تا ۲۷ واکسن در این زمینه در دستور کار شتابدهندهها قرار گرفته است.
به گفته وی واکسن تب برفکی از سوی شرکت تولید کننده داروی آناکینرا تولید شده است.
ستاری تولید واکسنهای آنفلوآنزا پرندگان و PPR برای نشخوارکنندگان را از دیگر دستاوردهای این شرکتها نام برد و یادآور شد: این حجم سرمایه گذاری در حوزه بیوتکنولوژی از سوی بخش خصوصی بی نظیر است و ما باید از آن حمایت کنیم و مانع زدایی کنیم.
ستاری با بیان آنکه کافی است امضای تاییدیههای شرکتها با تاخیر صورت گیرد تا آنها ناامید شوند، نمونه آن را XRAY کامیونها در گمرکات دانست که نمونه چینی آن با دو کاغذ وارد کشور میشود، ولی تولید داخل دو سال زمان برد تا تایید شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: خودرو برقی ایرانی نیز که به تازگی پلاک گذاری شده، ۵ سال زمان برد تا استانداردهای آن اخذ شود، در حالی که خودروهای خارجی به راحتی مجوز ورود به بازار را دریافت میکنند.
ستاری وجود چنین رویکردی را اقتصاد نفتی دانست که نیاز به دانشگاه ندارد و با پول هر چیزی خریداری و وارد میشود، یادآور شد: امروز خوشحالم که می بینم این اکوسیستم بالنده شده است، ولی ما همه در یک جبهه هستیم و در جبهه مخالف که یک اقتصاد نفتی دارد، قرار داریم.
انتهای پیام