چگونگی جبران مالی خسارات زلزله اندیکا و کوهرنگ اعلام شد

رییس سازمان مدیریت بحران کشور جزئیات ارقام پیشنهادی برای جبران خسارات زلزله‌زدگان اندیکا و کوهرنگ در دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری را تشریح کرد.

اسماعیل نجار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به زلزله چندی پیش در شهرستان‌های اندیکا و کوهرنگ که سبب وارد شدن خساراتی به بخشی از ابنیه و ساکنان این مناطق شده بود، گفت: طی بازدیدی که از مناطق زلزله زده در دو استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری داشتم، آخرین وضعیت این مناطق رصد شده و جدیدترین گزارش‌ها را نیز دریافت کردیم. بر این اساس مقرر شد تا مبالغی برای جبران خسارات ناشی از این زلزله به زلزله زدگان دو استان پرداخت شود.

وی درباره جزئیات این مبالغ نیز گفت: طی پیشنهادی که به هیات دولت شده، درخواست کردیم برای نوسازی هر واحد شهری ۲۴۰ میلیون تومان و برای هر واحد روستایی ۲۱۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شود.  همچنین در مورد واحدهای تعمیری یعنی واحدهایی که زلزله منجر به تخریب آنها نشده و نیازمند تعمیر هستند هم پیشنهاد تامین اعتبار ۹۵ میلیون تومانی داده شد. 

به گفته رییس سازمان مدیریت بحران کشور، برای ساخت و تجهیز محل‌های نگهداری از احشام نیز پیشنهاد تامین اعتبار ۳۰ میلیون تومانی داده شده است. 

نجار با بیان اینکه این مبالغ در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض به هیات دولت پیشنهاد شده است، گفت: همچنین برای هزینه صدور پروانه ساختمانی شهری مبلغ ۱۰ میلیون تومان و  برای هزینه صدور پروانه ساختمانی روستایی مبلغ دو میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی درباره خسارات وارد شده به تجهیزات زیربنایی نیز اظهار کرد: مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان نیز برای بازسازی تاسیسات زیر بنایی به استان خوزستان و ۸۰ میلیارد تومان برای بازسازی تاسیسات زیر بنایی به استان چهار محال و بختیاری پیشنهاد شده است که در صورت تصویب در اختیار دستگاه های متولی قرار خواهد گرفت.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه تا رفع کامل مشکلات مردم  زلزله زده در کنار این افراد خواهیم بود، گفت: ما به طور مداوم پیگیر هستیم تا زلزله زدگان مشکلی نداشته و نیازهایشان به طور کامل رفع شود.

نجار درباره چگونگی پرداخت نیز اظهارکرد: با تشکیل پرونده برای زلزله زدگان، فرآیند جبران خسارات آغاز خواهد شد.

وی در پایان اضافه کرد: با توجه به محرومیت منطقه حداکثر های ممکن از لحاظ اعتبارات و کمکهای بازسازی در پیشنهاد مصوبه دولت لحاظ خواهد شد و به همین جهت  در پیشنهاد اعتبار تنظیمی برای اخذ مصوبه دولت با ملاحظه بالا بودن هزینه تمام شده فعالیت های عمرانی و ساخت و ساز به دلیل صعب العبوری و توپوگرافی خاص منطقه، حداکثر مساعدت و امعان نظر حتی در مقایسه با حوادث مشابه انجام شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1400080604070
  • خبرنگار : 71431