به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار- معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سفر یکروزه به مناطق زلزلهزده در شهرستان کوهرنگ وضعیت زلزلهزدگان را مورد ارزیابی قرار داد و همچنین جلسه مدیریت بحران شهرستان شرکت کرد، معاون وزیر کشور در پایان این سفر خبرهای خوبی برای مردم زلزلهزده و محروم این شهرستان داشت.
مصطفی نجار پنجم آبانماه در جلسه مدیریت بحران شهرستان کوهرنگ با اشاره به وقوع زلزله در این شهرستان، اظهار کرد: زلزله به همه مسئولان کشوری، لشکری و استانی ماموریت داد تا خدمت به مردم محروم این منطقه را در اولویت قرار دهند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه تا پایان بازسازی مناطق زلزلهزده در کنار مردم حادثهدیده هستیم، گفت: بهدلیل محرومیت بالای مناطق زلزلهزده در شهرستان کوهرنگ مشکلی برای پرداخت خسارتهای برآورد شده نداریم، اعتبارات موردنیاز یکشنبه هفته آینده در جلسه هیات دولت مصوب خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تجربه بالایی در بازسازی مناطق زلزلهزده در کشور دارد، توضیح داد: این نهاد تا قبل از تخصیص اعتبار اقدامات اولیه را آغاز خواهد کرد، ساخت و ساز بر عهده مردم است و بنیاد مسکن بهعنوان تسهیلگر در کنار مردم حادثهدیده قرار میگیرد.
نجار از تخصیص ۸۵ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارات وارده به بخشهای زیربنایی در شهرستان کوهرنگ خبر داد و افزود: این اعتبار در اختیار استانداری چهارمحال و بختیاری قرار خواهد گرفت و مدیران مربوطه با محوریت استانداری برای جبران خسارتها در این بخش وارد عمل شوند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص سایر اعتبارات در بخش بلاعوض، یادآور شد: اعتبار بلاعوض برای احداث منزل مسکونی در مناطق شهری و روستایی ۲۵ میلیون تومان، اعتبار بلاعوض برای تعمیر منازل آسیبدیده تا سقف ۲۰ میلیون تومان، کمک بلاعوض برای خرید لوازم معیشتی در مناطق شهری و روستایی ۱۵ میلیون تومان، اعتبار بلاعوض برای احداث واحدهای دامداری ۱۰ میلیون تومان و برای اسکان موقت زلزلهزدگان ۲۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این اعتبارات را برای بازسازی مناطق زلزلهزده هدایت کند، همچنین هزینه پروانه ساخت نیز توسط دولت پرداخت خواهد شد.
نجار خاطرنشان کرد: همچنین تسهیلات در نظر گرفته شده برای احداث منزل مسکونی در مناطق شهری ۱۵۰ میلیون با کارمزد پنج درصد و روستایی ۱۲۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد، تسهیلات برای تعمیر منازل آسیبدیده تا سقف ۳۰ میلیون تومان، تسهیلات برای خرید لوازم معیشتی در مناطق شهری و روستایی ۲۰ میلیون تومان، تسهیلات برای احداث واحدهای دامداری ۲۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.
معاون وزیر کشور در پایان با بیان اینکه برای کاهش هزینههای ساخت و ساز در مناطق زلزلهزده مصالح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهصورت عمده خریداری و حمل آن نیز بر این نهاد است، همچنین برای بازسازی هر واحد مسکونی هشت تن سیمان رایگان و برای واحدهای تعمیری نیز یک تن سیمان رایگان اختصاص پیدا میکند.
انتهای پیام