اینتل و AMD چه تفاوتی با هم دارند؟

بین پردازنده‌های اینتل و AMD کدام را باید انتخاب کنید؟

اینتل و AMD دو مورد از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری هستند و تراشه‌هایی را تولید می‌کنند که در میلیون‌ها رایانه، کارت گرافیک، سِروِر و دستگاه‌های دیگر به کار می‌روند. حال می‌خواهیم بدانیم تفاوت میان این دو غول صنعت فناوری در چیست؟ با ما همراه باشید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پاساریا، در این پست تفاوت‌های اینتل و AMD در حوزه‌های اصلی را شرح می‌دهیم و می‌گوییم دفعه‌ی بعدی که می‌خواهید برای خرید لپ تاپ اقدام کنید، بهتر است به کدام شرکت اعتماد کنید.

اینتل در برابر AMD: تفاوت‌های اصلی

اینتل از سال 1968 فعالیت خود را آغاز کرد و به رشد خود ادامه داد و زمانی بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی تراشه‌های نیمه‌هادی بود (در حال حاضر بعد از سامسونگ در رتبه‌ی دوم قرار دارد). قطعات اینتل به لطف موفقیت چشمگیر تراشه‌های معماری x86 آن در اکثر رایانه ها وجود دارند، چه سیستم عاملشان ویندوز باشد و چه macOS.

AMD به هیچ وجه به بزرگی اینتل نیست، اما همچنان در بازار معماری‌های مجموعه دستورالعمل x86 (یعنی همان لپتاپ‌ها و رایانه‌های رومیزی‌ای که همه هر روز استفاده می‌کنیم) بزرگ‌ترین رقیب اینتل به شمار می‌آید. AMD‌ همچنان بر سر سهم بازار پردازنده‌های رایانه‌های شخصی با اینتل رقابت می‌کند و از سال 2006 که شرکت فناوری ATI را اکتساب کرد، در بازار کارت‌های گرافیک و چیپست‌ها هم با Nvidia رقابت دارد.

AMD به طور کلی ارزان‌قیمت‌تر است و اینتل عملکرد بهتری دارد، اما این قاعده‌ای نیست که همیشه صدق کند و از آنجا که هر شرکت مدام قطعات بیشتری عرضه می‌کند، برتری‌شان نسبت به یکدیگر هر چند ماه و هر چند سال عوض می‌شود.

AMD اخیراً به علت آن که پردازنده‌های رایزن سری 7 و 9 آن عملکرد بهتری نسبت به اینتل داشته‌اند محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. این دو سری پردازنده طبق همه‌ی معیارهای سنتی نسبت به سری i7 و i9 اینتل برتری دارند. 

این تفاوت به آن معنا نیست که اینتل فرسنگ‌ها از AMD عقب‌تر است و به همین دلیل برای تجربه‌ی استفاده از رایانه یا بازی شما مشکل‌ساز خواهد بود، اما نمی‌شود بنچمارک‌های اخیر را نادیده گرفت که برتری پردازنده‌های AMD را نسبت به پردازنده‌های مشابه اینتل تأیید می‌کنند.  

اینتل در برابر AMD: تفاوت‌های پردازنده‌ها

سری جدید پردازنده‌های اینتل تراشه‌های نسل 11 هستند که راکت لیک (Rocket Lake) نام گرفته‌اند. به تبع چند سال اخیر، می‌توانید هنگام خرید لپ تاپ یا رایانه رومیزی خود از میان پردازنده‌هایi3، i5، i7 و i9 انتخاب کنید و هرچه عدد آن بالاتر می‌رود، عملکردش بهتر می‌شود و قیمتش هم افزایش می‌یابد.

در مقابل، پیشرفته‌ترین پردازنده‌های AMD در حال حاضر مجموعه‌ی نسل چهارم رایزن هستند که در ادامه‌ی اولین مجموعه‌ی فوق‌العاده‌ی رایزن که در سال 2016 به بازار عرضه شد ساخته شده است. درست مانند اینتل، هم برای لپتاپ و هم برای رایانه‌ی رومیزی می‌شود سطوح عملکرد متفاوتی انتخاب کرد: رایزن 3، رایزن 5، رایزن 7 و رایزن 9 به‌ ترتیب طیف ارزان‌ترین و کم‌قدرت‌ترین تا گران‌ترین و پیشرفته‌ترین پردازنده‌های این مجموعه را تشکیل می‌دهند. 

کدام بهتر است؟ واقعاً بستگی دارد که از سیستم رایانه‌ی خود چه انتظاری دارید و می‌خواهید چقدر هزینه صرف کنید: تراشه‌های AMD معمولاً هسته‌های بیشتر و تردهای (thread) بیشتری دارند و تراشه‌های اینتل در مقابل از نرخ کلاک (clock speed) بیشتری برخوردارند. علاوه بر آن، این دو شرکت رویکردهای معماری متفاوتی به گرافیک مجتمع دارند که این مسئله تنها وقتی مهم می‌شود که نخواهید کارت گرافیک جدایی نصب کنید.

اگر قیمت پردازنده برایتان مهم نیست، در نظر بگیرید که بسته‌های پردازنده تردریپر 3990X  (Threadripper) شرکت AMD که قیمتشان بیش از 4 هزار دلار یا 3 هزار و پانصد پوند است در کمال حیرت 64 هسته دارند و با اختلاف قدرتمندترین پردازنده‌ای به حساب می‌آید که در Geekbench  ثبت شده و امتیاز عملکرد چندهسته‌ای بیشتر از 25,000 آورده است.  

وقتی گزینه‌های معقول‌تر و محبوب‌تر را مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که پردازنده Core i7-11700K شرکت اینتل به قیمت 350 دلار یا 300 پوند امتیاز چندهسته‌ای 9,840 و Ryzen 7 5800X شرکت AMD با همان قیمت امتیازی بیشتر از 10,200 آورده است.

اینتل در برابر AMD: تفاوت‌های محصولات دیگر

از آنجا که AMD شرکت ATI را اکتساب کرده، در محصولاتش کارت گرافیک هم عرضه می‌کند، اما اینتل به طور مستقیم در این حوزه فعالیتی ندارد (البته اینتل تراشه‌های گرافیک مجتمع را به عنوان بخشی از واحدهای پردازنده‌اش تولید می‌کند). AMD در حوزه‌ی کارت گرافیک هم از نظر سهم بازار دوم است و این بار Nvidia رتبه‌ی اول را در دست دارد. اما AMD باز هم از ویژگی‌های مطلوبی برخوردار است.

یک حوزه که AMD بدون شک در آن بازار را تحت نفوذ خود دارد حوزه‌ی کنسول‌های بازی است. تراشه‌های سفارشی AMD هم در پلی‌استیشن سونی و هم در اکس‌باکس سری اکس و سری اس استفاده می‌شوند. این درحالیست که اینتل سهمی از این بازار ندارد، بنابراین در این حوزه دوراهی‌ای برای انتخاب میان اینتل و AMD وجود ندارد.

اینتل نسبت به AMD به پروژه‌های آزمایشی بیشتری می‌پردازد و ساخت فناوری‌های پوشیدنی، پهپاد، سیستم‌های خودران و انواع فناوری‌های دیگر را امتحان کرده است و البته از آنجا که غول فناوری است، برای چنین پروژه‌هایی بودجه دارد.

این دو شرکت از بعضی جهات بسیار متفاوتند، اما در مهم‌ترین حوزه ــ حوزه‌ی پردازنده‌های رایانه‌ی رومیزی و لپتاپ ــ از هر وقت دیگری به هم شباهت بیشتری دارند. می‌توانید با اطمینان خاطر از هر دو تولیدکننده خرید کنید، اما پیش از خرید بنچمارک‌های پردازنده‌ها و قیمت‌هایشان را در اینترنت با هم مقایسه کنید تا تصمیم آگاهانه‌تری بگیرید.

برگرفته از مطالب وبسایت از پاساریا

بزرگ‌ترین مرجع عرضه لپ تاپ استوک، اپن باکس و آکبند در ایران

انتهای رپرتاژ آگهی

  • دوشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400080301923
  • خبرنگار : 30054