به گزارش ایسنا، دیوید بیسلی، مدیر اجرایی سازمان "برنامه جهانی غذا" وابسته به سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفت که ۲۲.۸ میلیون تن -بیش از نیمی از جمعیت ۳۹ میلیون نفری افغانستان- با ناامنی غذایی حاد مواجه شده و "به سمت گرسنگی حرکت میکنند" در حالی که در مقام مقایسه دو ماه پیش، این رقم ۱۴ میلیون نفر بود.
او در این اظهاراتش در شهر دبی گفت: (با این وضعیت) کودکان خواهند مرد. مردم از گرسنگی خواهند مرد. اوضاع بسیار بدتر خواهد شد. مردم بهویژه کودکان در این وضعیت کمبود بودجه و فروپاشی اقتصاد به تعداد چندین میلیون تن خواهند مرد.
افغانستان در ماه اوت پس از سرنگون شدن دولت مورد حمایت غرب در این کشور توسط طالبان، دچار بحران شده و این وضعیت حامیان مالی این کشور را واداشت به این که میلیاردها دلار از کمکهایشان را به اقتصاد وابسته به کمکهای مالی در افغانستان متوقف کنند.
بحران غذایی در افغانستان که به نوبه خود در اثر تغییرات آب و هوایی تشدید شده است، حتی قبل از تسلط طالبان بر این کشور نیز وخیم بوده و دسترسی دولت جدید افغانستان به داراییهایش در خارج از این کشور بلوکه شده و هنوز کشورها درگیر تصمیمگیری در خصوص نحوه تعامل با این نیروها هستند.
دیوید بیسلی گفت: آنچه ما پیشبینی میکنیم دارد بسیار سریعتر از انتظار ما به وقوع میپیوندد. کابل سریعتر از توقع هر کسی سقوط کرد و اقتصاد افغانستان هم دارد سریعتر از آن سقوط میکند.
وی گفت: دلارهای مختص کمک به توسعه افغانستان باید تغییر هدف یافته و صرف کمکهای بشردوستانه شوند و برخی از کشورها قبلا این کار را انجام دادهاند یا اینکه اعتبارات مسدود شده افغانستان از کانال این آژانس منتقل شوند. شما باید این سرمایهها را آزاد کنید تا مردم بتوانند زنده بمانند.
انتهای پیام