سرانجام بازگشایی مدارس در آبان چه می‌شود؟

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: مدارس متوسطه دوم از نیمه آبان به بعد مجوز برگزاری کلاس‌های حضوری را با رعایت دستور العمل‌های بهداشتی خواهند داشت.

مریم سادات پناهنده معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان قم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه یکی از برنامه‌های امسال آموزش و پرورش این است که تا حد امکان و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فراهم کردن بهترین شرایط برای تضمین سلامت دانش آموزان کلاس‌ها را به صورت حضوری داشته باشیم، اظهارکرد: در همین راستا مدتی است که برنامه واکسیناسیون آغاز شده و متولدین ۱/۷/۸۸ و قبل از آن یعنی سنین ۱۲ تا ۱۸ سال در حال واکسینه شدن هستند و یکی از برنامه‌های اصلی این است که همه جامعه هدف ما واکسینه شوند لذا طبیعتا با این شرایط در درجه اول بازگشایی مدارس متوسطه دوم را از نیمه آبان خواهیم داشت.

وی در خصوص دریافت مجوز مدرسه برای بازگشایی حضوری، عنوان کرد: با تکمیل فرمی که در سامانه بارگذاری شده مدیران مدارس برای دریافت مجوز بازگشایی حضوری از نواحی و مناطق تابعه اقدام کردند لذا کارشناسانی که در ناحیه حضور دارند شرایط را که طبیعتا از قبل توسط شورای انجمن اولیاء با نظارت مدرسه بررسی و به اطلاع ناحیه رسیده بررسی می‌کنند و بعد از آن مجوز برگزاری کلاس‌های حضوری برای مدارس صادر می‌شود.

پناهنده با تأکید بر اینکه مدارس متوسطه دوم از نیمه آبان به بعد مجوز برگزاری کلاس‌های حضوری را با رعایت دستور العمل‌های بهداشتی خواهند داشت، خاطر نشان کرد: استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی از الزامات خواهد بود به این صورت که به ازای هر نفر(دبیر و دانش آموز) در فضای بسته کلاس باید ۲/۲۵ متر مربع فضا وجود داشته باشد لذا شورای مدرسه با توجه به متراژ کلاس‌ها و تعداد دانش‌آموزان پیشنهاداتی را طبق سناریوهای موجود به ناحیه دادند که ببینند امکان حضور همزمان همه دانش‌آموزان را در فضای کلاس دارند یا نیاز به گروه بندی و تنظیم برنامه‌های آموزشی بر این اساس است.

وی تصریح کرد: دانش‌آموزی می‌تواند در مدرسه حاضر شود که واکسن دریافت کرده باشد و اگر به هر علتی مایل به دریافت واکسن نباشند برای حضور در مدرسه باید به صورت مستمر تست PCR بدهند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه همین برنامه را برای متوسطه اول از اول آذر خواهیم داشت، گفت: بازگشایی مدارس متوسطه دوم را از نیمه آبان، به این معنا ۱۵ روز برای متوسطه دوم و استقرار کامل آن و بعد بازگشایی مدارس متوسطه اول یعنی پایه‌های هفتم، هشتم و نهم را به همین روال از اول آذر ماه خواهیم داشت.

پناهنده درخصوص بازگشایی مدارس ابتدایی یادآورشد: با توجه به اینکه برای دانش‌آموزان مخاطب ما در مقطع ابتدایی در امر واکسیناسیون تعریفی وجود ندارد و همچنان کلاس‌های پر تراکمی در مقطع ابتدایی داریم در حال حاضر دستورالعملی برای بازگشایی حضوری مدارس ابتدایی وجود ندارد و جز مناطق روستایی که از اول مهر به صورت حضوری فعالیت خود را آغاز کردند در مناطق شهری مدارس همچنان در مقطع ابتدایی تا تنظیم دستورالعمل‌ها و ابلاغ آن به شیوه جدید به صورت مجازی ادامه فعالیت خواهند داد.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه برنامه‌های بازگشایی متناسب با فضای فیزیکی مدارس لحاظ می‌شود، تصریح کرد: در متوسطه اول و دوم این مسئله که به دلیل کمبود مساحت آموزش حضوری برای دانش آموزان نداشته باشیم وجود ندارد و با توجه به مساحت کلاس‌ها تقسیم بندی می‌شوند لذا در مدارس کم جمعیت که کالبد آموزشی و کلاس‌های بزرگتری دارند و شرایط فاصله گذاری یعنی به ازای هر دانش آموز ۲/۲۵ متر مربع فضا فراهم باشد همه دانش‌آموزان می‌توانند همزمان در کلاس حاضر شوند در غیر اینصورت یک کلاس به دو یا سه گروه تقسیم می‌شود و روزهای کاری هفته برای حضور و آموزش مجازی با یک برنامه منظم توسط مدیر مدرسه به خانواده‌ها ابلاغ می‌شود.

وی افزود: این امر که مدرسه متوسطه اول و دومی را داشته باشیم که به خاطر تراکم بالا و یا مساحت کم اصلا کلاس حضوری نداشته باشد امکان پذیر نیست و به شکل گروه بندی و با برنامه ریزی اتفاق می‌افتد.

پناهنده با بیان اینکه وجود پنجره و نور مناسب جزء الزامات اولیه ساخت یک کلاس درسی است، عنوان کرد: مشکل تهویه مناسب را در قریب به اتفاق مدارس نداریم و شاید در برخی مدارس غیر دولتی این مشکل وجود داشته باشد و مدارس دولتی ما از این بابت استاندارد هستند.

وی در ادامه اضافه کرد: مدیران و عوامل اجرایی مدارس باید به نحوی برنامه‌ریزی کنند که حداقل دانش آموزان در ساعت‌های استراحت در حیاط مدرسه حاضر باشند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان متذکر شد: قطعا آموزش‌ها ترکیبی از مجازی و حضوری خواهد بود و اگر هیچ نوع آموزشی جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد امّا به لحاظ آرامش بیشتر خانواده‌ها حضور دانش آموزان ما اجباری نیست.

پناهنده مدارسی که از مهرماه فعالیت خود را حضوری آغاز کردند را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: تیم‌های ارزیابی ما با نظارت اداره ارزیابی عملکرد استان هم در سطح استان و هم در نواحی و مناطق یکی از برنامه‌های اصلی شان از اول مهرماه تا به امروز رصد مشکلات بوده و بازدیدهای میدانی هم زیاد داشتند و احیانا اگر مواردی هم خانواده‌ها به ما اطلاع دادند که لازم بوده تذکر داده شود سریعا پیگیری شده لذا مورد حاد و خاصی در استان مشاهده نشده است.

وی در پایان عنوان کرد: خانواده‌ها در این مدت قریب به ۲سال تحصیلی که درگیر با کرونا بودیم کاملا متوجه اهمیت امر آموزش شدند که نیاز به همراهی خانواده‌ها دارد و خواهش موکد ما این است که حتما نظارت و همراهی‌های لازم را با فرزندانشان داشته باشند که دانش‌آموزان بتوانند بیشترین استفاده را ببرند و در مقاطع متوسطه اول و دوم شرایط استفاده از آموزش حضوری را برای آنها فراهم بکنند و برای مقطع ابتدایی هم با نظارت کاملی که خواهند داشت و هماهنگی با آموزگاران و انجام با کیفیت برنامه‌های آموزشی شاهد این باشیم که کمترین آسیب را دانش‌آموزان در یادگیری داشته باشند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400080301334
  • خبرنگار : 50455