امیر مهدی مرادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص افزایش قیمت گازبها در واحدهای صنعتی و مشکلات مربوط به آن اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت جهانی گاز و افزایش قیمت دلار از ابتداء سال جاری تاکنون گازبهای واحدهای صنعتی حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته است. همچنین در بهمن ماه سال گذشته نیز با افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ گاز روبهرو بودیم. بنابراین از تاریخ مشابه سال گذشته تاکنون ۴۰۰ درصد افزایش نرخ گاز را در واحدهای صنعتی شاهد هستیم.
وی افزود: با افزایش نرخ گازبها قیمت تمام شده کالاها نیز افزایش پیدا کرده و واحدها ناچار هستند محصول خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند و خود به خود تورم دیگری نیز به جامعه تحمیل خواهد شد.
دبیر اجرایی انجمن صنایع خراسان رضوی عنوان کرد: در صنایع انرژیبری همچون سیمان با ورشکستگی کارخانهها روبهرو شدیم زیرا از طرفی دولت قیمت سوخت را در این صنایع افزایش داده و از طرفی نیز حدی را برای فروش آن تعیین میکند بنابراین برخی کارخانهها از مسیر تولید خارج میشوند و کارخانههای باقی مانده باید تولید را جبران کنند. این موضوع باعث بر هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا میشود و با افزایش تقاضا و کاهش عرضه با قیمتهای نجومی روبهرو خواهیم شد.
مرادی تصریح کرد: این مشکلات را میتوان در صنایع کاشی، سرامیک، چینی و... نیز مشاهده کرد زیرا تمام این صنایع انرژیبر هستند و با افزایش هزینههای تولید، میزان فروش و درآمد این کارخانجات کاهش پیدا کرده و این صنایع با مشکل مواجه خواهند شد.
وی باتوجه به احتمال قطعی گاز در نیمسال دوم سال جاری خاطرنشان کرد: امسال نیز احتمال قطعی گاز وجود دارد و شرکت گاز نیز این احتمال را تایید و به صنایع اعلام کرده است، اما با قطعیهای برق که در تابستان رخ داد صنایع آمادگی این قطعیها را خواهند داشت. همچنین با همکاری سازمان صنایع و مشارکت شرکت پخش فرآوردههای نفتی برخی از صنایع که قابلیت ذخیرهسازی سوخت دوم را داشتند در این مدت توانستند بخش عمدهای از نیاز خود را ذخیره کنند.
دبیر اجرایی انجمن صنایع خراسان رضوی تصریح کرد: علاوه بر قطعی گاز احتمال قطع برق نیز در زمستان وجود دارد و عمده نگرانی ما درباره این موضوع است زیرا صنایع کوچکتر امکان ذخیرهسازی سوخت دوم را نداشته، اما صنایع بزرگی همچون سیمان اغلب توانستند ذخیره خود را حفظ کنند.
مرادی عنوان کرد: قراردادهای شرکت گاز خراسان رضوی برای تامین گاز صنایع معمولا ۹ ماهه بوده و واحدهای صنعتی در ماههای دیگر سال از سوخت مایع استفاده میکنند. البته سوختهای مایع همچون مازوت مشکلات زیست محیطی فراوانی در پی داشته و سازمان محیط زیست مطابق قانون مکلف است یک درصد از فروش واحدهای صنعتی را به جریمه آنها اختصاص دهد. همچنین استفاده از سوخت مایع و خرید آن از بازارهای آزاد باعث افزایش هزینههای تولید نیز میشود.
وی افزود: این در حالی است که تا سالهای گذشته سازمان صنایع و دیگر سازمانها فشار محسوسی برای جایگزینی گاز به جای سوختهای مایع مثل مازوت و گازوئیل به واحدهای صنعتی آوردند، اما امروزه که همه صنایع سوخت خود را با گاز تامین میکنند شاهد افزایش نرخ گاز بوده و نمیتوانیم آن را تامین کنیم.
انتهای پیام