حسین خسروی اسفزار، امروز شنبه یکم آبان در جشنواره یاقوت سرخ قهستان که با مشارکت بنیاد علوی، جهاد کشاورزی و شرکت شهرکهای صنعتی در شهرستان درمیان برگزار شد، اظهار کرد: به استاندار خراسان جنوبی به عنوان رئیس ستاد توسعه خاوران پیام میدهم که یکی از اولویتهای ستاد خاوران را همین جریان زرشک قرار دهند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این استان دو دهه با کم آبی و خشکسالی دست و پنجه نرم میکند و خاک این استان دارای بهرهوری پایین است اما به لطف خداوند بوتهای زرشک مناسبت با این وضعیت استان کشت می شود.
وی درخواست کرد روی این جشنواره یاقوت سرخ غیر از مباحث اقتصادی و پولی به آن به عنوان کانون قدرت جهان اسلام توجه ویژه شود، اگر تغذیه و کشاورزی تولید قدرت میکند امروز یک رکن تغذیه همین است.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه وزارت جهاد کشاورزی به موضوع کشاورزی قراردادی، بیان کرد: وقتی کشاورز خراسان جنوبی طبق این پروژه خوشه به صورت معین و مشخص و با تعهدهای قانونی بدانند که کود، سم و مشاوره کشاورزی و بازاریابی آن به موقع انجام و تامین میشود و آخر سال هم هزینههای خود را کم میکنند، اقدام موثری است.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی یکی از اولویتها را تمام کردن پروژههای نیمه تمام اعلام کرد، گفت: من اعتقادم دارم که محصول زرشک یکی از پروژه نیمه تمام است چون زمین و کشاورز هست و برکت را هم خداوند داده است ولی کسی نیست که مشکلات کشاورزان را حل کند.
خسروی اسفزار با اشاره به اینکه حدود ۳۵ هزار تن زرشک خشک را در این استان تولید می شود، ادامه داد: امروز برخی برای دریافت کمترین تسهیلات تعمیر و تکمیل کارخانه فرآوری خود ماندند و همه جا سردخانه و بارگاه بهداشتی زرشک نیست و این باید جزو اولویتهای ستاد توسعه خاوران باشد.
وی افزود: در خرید تضمینی زرشک باید دولت به موقع و به اندازه بخرند و همچنین به موقع پول کشاورز پرداخت شود تا کشاورز مزه دسترنج خود را بچشد، اما در زمینه معرفی محصولات کشاورزی خراسان جنوبی کار تبلیغاتی و رسانهای نشده است.
وی با بیان اینکه وزیر امور خارجی فعلی ما به دنبال دیپلماسی اقتصادی است که اگر عملی شود کمک بزرگی به کشاورزی خواهد شد، گفت: باید قیمت زرشک در خراسان جنوبی تعیین شود و در کارگروه ستاد توسعه خاوران باید دقت شود که محصول زرشک هنوز به کیفیت مطلوب نرسیده از استان خارج نشود.
به گفته وی اکنون زرشک را به عنوان نوبرانه از کشاورز میخرند اما وقتی زرشک به وضعیت مطلوب از لحاظ رسیدن میرسد هم قیمت و هم تقاضا کم است، چرا باید این ضرر را کشاورز ببینید؟.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با بیان اینکه بازارهای تره بار تهران و مشهد نباید قمیت محصول زرشک خراسان جنوبی را تعیین کنند بلکه باید در کارگروه استان ما تعیین شود، تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی دولت قبل در سفر به استان مبنی بر حمایت تولیدات رسانهای برای معرفی و برندسازی زرشک قول مساعد داد.
وی به رفتار پیامبر اسلام بعد از جنگ تبوک و بوسه زدن ایشان بر دست کار سعد انصاری اشار کرد و افزود: من اطمینان داریم که اگر توفیق پیامبر گرامی اسلام(ص) در این جشنواره و منطقه داشتیم یقینا پیامبر بوسه بر دست کارگران و کشاورزان محصول زرشک میزد که دانه دانه زرشک را از لابه لای خارها میچیدند و راهی بازارها میکنند.
انتهای پیام