قاسمعلی خدابنده چهارشنبه، ۲۸ مهر، در مراسم افتتاح نخستین هنرستان هنرهای زیبای دختران در مشهد اظهار کرد: امروز هنرستان هنرهای زیبای دختران را در چهار رشته سینما، نمایش، تولید برنامههای تلوزیونی و گرافیک با حضور ۹۶ هنرجو به بهرهبرداری رسید. اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تلاش کرده به این نیاز جامعه پاسخ دهد و مکانی را برای تربیت و پرورش علاقهمندان رشتههای هنری تاسیس کند.
وی ادامه داد: خراسان از دیرباز مهد فرهنگ و هنر بوده و ما به عنوان دستگاه متولی آموزش و پرورش در استان باید در راستای حفظ و نگهداری این فرهنگ تلاش کنیم و آن را ارتقا دهیم.
خدابنده با اشاره به اهمیت توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش تصریح کرد: استان خراسان رضوی توسعه متوازن و توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش را در اولویتهای کاری خود قرار داده است. برای اینکه توسعه پایدار جامعه در آینده محقق شود و این مهم در دست نیروی جوان و کارآمد قرار گیرد، تربیت نیروی انسانی اهمیت بسیاری دارد و فقط در این صورت است که میتوان به این هدف رسید. تربیت نیروهای کارآمد و زبردست در هنرستانها امکانپذیر است. سال گذشته تقریبا ۴۳ درصد دانشآموزان استان در رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش تحصیل کردند که امیدواریم که امسال این آمار رشد داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: شعار آموزش و پرورش در استان در سال تحصیلی جاری «خودباوری، مهارتآموزی و مسئولیتپذیری» است که به این معناست که ما همچنان مهارتآموزی را در اولویتهای کاری خود داریم و تا جایی که امکانات آموزش و پرورش فراهم باشد و به ما اجازه دهد، این راه را ادامه خواهیم داد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: با این حال در این مسیر گاهی باید از مشارکت سایر دستگاهها و نهادها بهره برد. استان خراسان رضوی در این زمینه پیشقدم بوده است. برای مثال در رابطه با رشتههای مربوط به سازمان جهاد کشاورزی با این سازمان قراردادی منعقد و رشتههای هنرستانی وابسته به آن راهاندازی شد. آموزش و پرورش استان در ارائه این آموزشها از امکانات سازمان جهاد کشاورزی استان نیز بهرهمند شده است. همچنین در گذشته در استان هنرستان سوره افتتاح شد که راهاندازی این هنرستان نیز با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان صورت گرفت. این اقدام مشترکی بود که باعث شده از امکانات هر ۲ دستگاه به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
خدابنده گفت: اداره کل آموزش و پرورش استان از ظرفیت برونسپاری هم بهره برده و هر جایی که امکان تاسیس هنرستان وجود نداشته، از ظرفیتهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی، شهرداری مشهد، آتشنشانی مشهد، سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین بخشهای خصوصی برای تربیت و آموزش هنرجویان استفاده کرده است. استان خراسان رضوی بالاترین آمار را در برونسپاری دارد؛ به گونهای که در سال جاری بیش از ۱۷ هزار هنرجو در استان توسط سایر دستگاهها آموزش دیدهاند.
وی عنوان کرد: ۲ سال قبل نیز خراسان رضوی پس از تهران دومین استانی بود که دبیرستان انرژی اتمی را دایر کرد. بر پایی این مدرسه با مشارکت سازمان انرژی اتمی انجام شد. در همین رابطه تفاهمنامهای هم میان اداره کل آموزش و پرورش استان و سازمان انرژی اتمی امضا شد که بر مبنای آن به زودی هنرستانهای وابسته به انرژی اتمی در مشهد تاسیس خواهد شد. امیدوارم اقدام عملی هم در این زمینه صورت بگیرد و ما بتوانیم یک هنرستان هم در استان در این حوزه داشته باشیم. این از سیاستهای اداره کل آموزش و پرورش استان است که در آن بخشهایی که از امکانات ضعیفتری برخوردار است، از امکانات سایر دستگاهها برای تربیت هنرجویان استفاده کد. امیدواریم بتوانیم هنرستانهای متعددی را در حوزههای مختلف در این استان راهاندازی کنیم.
همچنین نوراله جوانشیری، مدیر ناحیه ۶ آموزش و پرورش مشهد، در این مراسم با اشاره به کمکهای خیرین و حامیان ساخت هنرستان هنرهای زیبا در مشهد گفت: درسی که دانشآموزان از راهاندازی این مجموعه خواهند گرفت، معنای مهربانی و وفای به عهد خواهد بود که این روش بهترین راه تربیت نیز به شمار میآید. مدیری که برای این مجموعه انتخاب شده که با دید مادرانه انجام وظیفه میکند. این بسیار مهم است که اهدافی که خیرین و مسئولان مدیریتی در ساخت این مدرسه داشتند، به دست این مدیر توانا صورت محقق شود.
انتهای پیام