به گزارش ایسنا، بنابر اعلام گروه فلز، در سال 1913، متالورژیستی به نام هری بریرلی، یکی از پرکاربردترین ورق های فولادی که امروزه با نام ورق استیل 304 شناخته می شود را با محتوای تقریبی 13 درصد کروم کشف کرد و این ترکیب، تمام ویژگی های ذکر شده را داشت. این ترکیب آلیاژی انقلابی بزرگی در صنعت ابزار آشپزخانه و به ویژه قاشق، چنگال و کارد ایجاد کرد، به طوری که، امروزه ابزارهای و وسایل استیل متداول ترین موارد هستند و در تمامی آشپزخانه ها یافت می شوند. از ظروف آشپزی گرفته تا قاشق و چنگال ها از ورق های استیل و فولادی ساخته شده اند.
گریدهای ورق استیل مناسب برای مواد غذایی
در حال حاضر ورق استیل مناسب مواد غذایی، با چهار کیفیت به بازار عرضه می شود که با اعداد 13/0، 18/0، 18/8 و 18/10 نامگذاری شده اند. این نامگذاری ها به درصد کروم و نیکل موجود در ترکیب هر یک از آلیاژهای فولادی اشاره دارد.
18/8 و 18/10: رایج ترین گریدهای آلیاژ فولادی که البته کاربرد عمده این ترکیبات آلیاژی فولادی، ساخت ابزار و وسایل آشپزخانه هستند. این دو گرید با عنوان ورق استیل 304 شناخته می شوند و دارای 18 درصد کروم و به ترتیب 8 و 10 درصد نیکل هستند. هر چه مقدار محتوای نیکل در ترکیب آلیاژ بیشتر باشد، کیفیت بالاتری داشته و مقاومت به خوردگی آن بالاتر خواهد بود. به علاوه، وجود نیکل موجب درخشندگی بیشتر سطح ورق و در نتیجه تولید محصول نهایی براق تری می شود.
18/0: این ترکیب آلیاژی حاوی مقدار ناچیزی نیکل (در حدود 0.75 درصد) است؛ بنابراین در مقایسه با گروه قبل، مقاومت به خوردگی کمتری داشته و احتمال زنگ زدن آن بالاتر است، اما در مقایسه با سایر ترکیبات فولادی همچنان کیفیت بالاتری داشته و جزء فولادهای ضدزنگ محسوب می شود. این ترکیب آلیاژی با عنوان ورق استیل 430 شناخته می شود و برخلاف ورق استیل 304، خاصیت مغناطیسی دارد.
13/0: این گروه ترکیبات فولادی، حاوی 13 درصد کروم و مقدار ناچیزی نیکل هستند. با عنوان ورق استیل 420 شناخته می شوند و غالبا برای ساخت کارد و چاقوی میوه خوری از آن ها استفاده می شود. این گروه نیز با وجود محتوای کم کروم و نیکل، همچنان کیفیت بالایی داشته و در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت ایده آلی دارند. البته باید توجه داشته باشید که محتوای کم نیکل موجب اقتصادی تر شدن ترکیب آلیاژ و در نتیجه کاهش قیمت و تولید مقرون به صرفه تر محصول نهایی می شود.
مزایای استفاده از استیل 304 در ساخت قاشق و چنگال
توجه داشته باشید مهمترین ویژگی که یک قاشق یا چنگال باید داشته باشد این است که بهداشتی باشد! درست است که ورق استیل و فولادی به طور ذاتی آنتی باکتریال نیستند و میکروب ها را از بین نمی برند، اما نکته مثبت شان این است که می توانید به راحتی آلودگی ها را از سطح آن ها پاک کنید و قابل شستشو هستند. نیازی به تمیز کاری مداوم ندارند و به راحتی لکه های ایجاد شده بر روی آن ها را می توان پاک نمود.
لوازم و ابزارهای آشپزخانه و به ویژه قاشق و چنگال در معرض حرارت های بالایی هستند و در نتیجه باید از موادی ساخته شوند که در برابر آتش و حرارت مقاوم باشد و نکته اینجاست که ورق استیل 304 این ویژگی را دارد و مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارد. در ضمن اینکه در برابر آتش واکنش نمی دهد و این یعنی بر روی کیفیت و طعم مواد غذایی نیز تاثیری نمی گذارد.
ویژگی دیگر ورق های استیل 304، استحکام بالای آن هاست. در نتیجه قاشق و چنگال های ساخته شده از این ترکیب آلیاژی، دوام و پایداری بسیاری دارند. اما توجه داشته باشید که قاشق و چنگال های ساخته شده از ورق های استیل 304، در عین حال که استحکام بیشتری دارند، وزن مناسبی نیز دارند و می توان حتی محصولاتی با وزن متوسط اقتصادی و مقرون به صرفه ای داشت که برای تمامی اقشار جامعه مناسب و کاربردی خواهد بود. در نتیجه، انتخاب ورق های استیل و فولادی برای ساخت قاشق و چنگال، موجب بهینه شدن هزینه تمام شده و مقرون به صرفه شدن آنها می شود.
از سوی دیگر، انعطاف پذیری و شکل پذیری مناسب ورق استیل 304 در حالت سرد است که موجب شده علاوه بر ساخت قاشق و چنگال، از این ترکیب آلیاژی برای ساخت سایر لوازم آشپزخانه (از قبیل سینک، قابلمه و...) نیز استفاده شود.
نتیجه گیری و جمع بندی
با در نظر گرفتن تمام این ویژگی های مطلوب و بهداشتی بودن ورق های فولادی، ما یعنی گروه فلز /https://felez.ir معتقدیم که بهترین گزینه برای ساخت ابزار و وسایل آشپزخانه و به ویژه قاشق و چنگال، استفاده از گریدهای آلیاژهای فولادی مناسب غذا و به ویژه ورق استیل 304 است. و چنانچه شما به عنوان یک تولید کننده ابزارهای آشپزخانه، مایل به تهیه این ورق های فولادی هستید، برای استعلام قیمت می توانید از طریق تلفن با کارشناسان حرفه ای ما تماس بگیرید.
انتهای رپرتاژ آگهی