ادیبی که در ادب سرآمد بود

به مناسبت سالگرد فوت جمیله سادات کراماتی، شاعر انقلابی و متعهدی که به علت بیماری سرطان درگذشت، مراسم یادبودی با حضور شاعران پیشکسوت و جوان مشهد برای او در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد.

محمدکاظم کاظمی در این مراسم که شامگاه یکشنبه، ۲۵ مهر ماه، در حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: بیش از یک سال و نیم بود که محافل شعر به صورت حضوری برگزار نمی‌شد. امشب شروع دوباره جلسات شعر به صورت حضوری در حوزه هنری خراسان رضوی که با سالگرد درگذشت خانم کراماتی همراه شده، برای ما خالی از معنا نیست. خانم کراماتی یکی از شاعران خوب، مهربان و توانای مشهد بود که در جلسات نقد کتاب حوزه هنری همواره همراه ما بود.

محمد نیک، پیشکسوت شعر خراسان، نیز در ادامه این این مراسم در رابطه با جایگاه ادبی مرحومه کراماتی بیان کرد: احمد کمال‌پور که استاد من بود، همیشه می‌گفت که اول ادب مهم است، سپس ادبیات. در میان شاعران ادب برخی بیشتر و بهتر از شعر و ادبیات آن‌ها بود؛ برخی نیز شاعران قدرتمندی بودند و در ادبیات توانا بودند اما ادب نداشتند. با این حال از میان خانم‌هایی که در جلسات شعر حضور می‌یافتند، خانم کراماتی همراه با خانم‌ها رجایی و غلامی شعرهای خوبی داشتند و در کنار آن در ادب، انسانیت، احترام به بزرگتر، مهربانی و تعهد به انقلاب اسلامی نیز زبانزد بودند. بسیار متاسف هستم که جامعه هنری یک خانم شاعر مومن، متعهد و به تمام معنا با ادب را از دست داد.

راضیه رجایی، مسئول دفتر شعر حوزه هنری خراسان رضوی و از دوستان جمیله کراماتی نیز در ادامه این مراسم عنوان کرد: همیشه و هر جا که خانم کراماتی حضور داشت، چه در انجمن ادبی امین و چه در حوزه هنری، یک حلقه از شاعران جوان در کنار او حضور داشت و حتی روزهایی که جلسات شعر برگزار نمی‌شد شاعران به خاطر وی به حوزه هنری می‌آمدند و با او به گفت‌وگو می‌پرداختند. جدای از شعر، خانم کراماتی مشکلات شاعران را مانند یک خواهر بزرگتر می‌شنید و به آن‌ها کمک می‌کرد. پس از خانم کراماتی حضور در فضای هنری دشوار است چراکه حضور ایشان در حوزه هنری همیشه پررنگ بود و اکنون نبود ایشان من را اذیت می‌کند و جالی خالی او بسیار احساس می‌شود؛ هر چند که از نظر ما خانم کراماتی زنده است و یاد و خاطره او همیشه با ما خواهد بود.

مجید عسکری، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم خاطرنشان کرد: ۱۰ ماه است که من در حوزه هنری خراسان رضوی عهده‌دار مسئولیت هستم و در این مدت، هفته‌ای نیست که نام خانم کراماتی در جلسات برنامه‌ریزی حوزه هنری برده نشود. نام خوشی از او در حوزه هنری مانده است و اعضای حوزه هنری و شاعران مدام یاد و خاطره خانم کراماتی را زنده نگه‌ می‌دارند.

وی افزود: به عنوان مدیر حوزه هنری خراسان رضوی و خادم هنرمندان در این چند ماه سعی کرده‌ام در حوزه هنری خراسان رضوی فضایی ایجاد کنم تا این مجموعه بتواند اصلی‌ترین رسالت خود را انجام دهد و آن رسالت این است که هنرمندان در کنار یکدیگر جمع شوند، پاتوق‌هایی داشته باشند و خودشان برای رشد هنر تصمیم بگیرند، کار کنند و زحمت بکشند. حوزه هنری خانه هنرمندان است. البته که فرصت‌ها در حال گذر است. در همین راستا خواهشمندم که برای بهبود و رشد فضای هنری هنرمندان و شاعران حوزه هنری، این مجموعه را از خود بدانند و به ما کمک کنند تا راه خانم کراماتی و چشمه جوشانی که به وجود آمده ادامه پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم عکس جمیله سادات کراماتی بر دیوار مفاخر حوزه هنری خراسان رضوی نصب شد و برخی از آثار وی که توسط خوشنویسان برجسته مشهد خوشنویسی شده بود، به خانواده این شاعر مرحومه اهدا شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / ۰۰:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 140007262518104
  • خبرنگار : 50404