عبدالرسول همتی دوشنبه ۲۶ مهرماه گفت: بیماری «فنیل کتونوری» یا «PKU» یکی از بیماریهای متابولیک ارثی است که در غربالگری نوزادان در بدو تولد بررسی میشود و علت بروز آن، کمبود یا فقدان آنزیم «فنیل آلانین هیدروکسیلاز» بوده که سبب تجمع «فنیل آلانین» در بدن شده و موجب صدمه مغزی به کودک میشود.
او هشدار داد: در صورتی که کودکان مبتلا به «فنیل کتونوری»، تحت مراقبت و پیگیری قرار نگیرند، هر ماه، چهار نمره از بهره هوشی یا IQ آنها کاسته میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در راستای دستیابی به اهداف برنامه ژنتیک اجتماعی، بیمارانی که در غربالگری بدو تولد، مثبت شناسایی میشوند، پس از انجام آزمایش و تائید تشخیص، در کلینیک PKU واقع در بیمارستان قطب الدین، ماهیانه خدمات بالینی شامل ویزیت متخصص اطفال، مشاوره تغذیه، مشاوره روانشناسی، و مشاوره ژنتیک و آزمایشهای دورهای به آنان ارائه میشود.
همتی تاکید کرد: این افراد باید در سه سال نخست زندگی هر ماه؛ از سن ۳ تا ۶ سالگی هر ۴ ماه؛ از سن ۶ تا ۱۲ سالگی دو مرتبه در سال و پس از ۱۲ سالگی یک بار در سال، آزمایش فنیل آلانین را انجام دهند که انجام این آزمایشهای دورهای، هزینههای بالایی را به خانواده بیماران تحمیل میکند.
او با بیان اینکه با همکاری دیگر بخشها و ارگانهای مرتبط، امکان انجام این آزمایش در دانشکده پیراپزشکی شیراز فراهم شده است، اظهار کرد: با راهاندازی امکان انجام این آزمایش در دانشکده پیراپزشکی، ۳۱۰ خانواده بیماران مبتلا به این بیماری در استان، دیگر متحمل هزینههای بالای آزمایشگاهی نمیشوند.
همتی اعلام کرد: در راستای تسهیل دریافت این خدمت، نمونه گیری در روزهای یکشنبه و چهارشنبه در کلینیک فنیل کتونوری مجتمع درمانگاهی تخصصی و فوق تخصصی قطب الدین شیرازی انجام و برای انجام آزمایش، نمونهها به دانشکده پیراپزشکی ارسال میشود.
انتهای پیام