جمشید خیرآبادی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به نقش موفقیت کشتیگیران ایران در رقابتهای جهانی بر گرایش نوجوانان و جوانان به رشته کشتی، اظهار کرد: این موفقیت باعث تزریق شادی و نشاط در بین مردم شد و جای سپاسگزاری دارد. در همین مدت اندک پس از موفقیت کشتی گیران ایران در رقابت های جهانی، تعداد متقاضیان حضور در باشگاه های کشتی کردستان رشد چشمگیری داشته و حضور نوجوانان و جوانان در باشگاه ها به صورت چشمگیری بیشتر شده است.
رییس هیات کشتی کردستان، افزود: روزانه حدود ۲۰ نفر از نوجوانان و جوانان برای ثبت نام به باشگاه های کشتی می آیند که تاکنون بی سابقه بوده است. این کار بزرگی است که انجام شده و قطعا باعث رشد و شکوفایی هر چه بیشتر کشتی ایران خواهد شد.
وی با قدردانی از همه کسانی که در موفقیت بدست آمده نقش داشتهاند، گفت: به همه کسانی که زحمت کشیدند خسته نباشید می گویم. دکتر دبیر هر چه تیم ملی خواست، حتی کوچکترین موارد را تامین کرد که این میزان حمایت بی سابقه بود.
مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی، با بیان اینکه برگزاری رقابت انتخابی درست و اصولی تنها راه ماندگاری کشتی ایران است، گفت: تنها با اجرای انتخابی مدون میتوانیم شاهد ظهور چهره های جدید در کشتی فرنگی ایران باشیم، اگر بخواهیم تنها به همین نفرات تکیه کنیم و مثل بعد از المپیک لندن فقط به برخی چهره ها میدان بدهیم، دوباره آن شرایط تکرار میشود.
سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان، با بیان اینکه برای بحث انتخابی تیم ملی طرح دارد، ادامه داد: ما ابتدا می توانیم یک مسابقه تحت عنوان قهرمانی کشور یا انتخابی تیم ملی به صورت اوپن برگزار کنیم تا هر کشتی گیری که خواست شانسش را برای حضور در تیم ملی امتحان کند، فرصت حضور در میدان را داشته باشد. سپس ۲ نفر برتر هر وزن در کنار دو تیم آسیایی و جهانی داریم. در هر وزن ۴ نفر به اردو بیایند و انتخابی را مبنای کارمان بگذاریم. در اوزانی هم که مشکل انتخاب داریم ۲ نفر برتر به به تورنمنت خارجی بروند یا انتخابی رو در رو بگذاریم. چرا انقدر کار را مشکل و پیچیده می کنیم؟ باید کشتی گیری که در نزدیکترین فاصله تا مسابقات در بهترین شرایط است اعزام شود. استرس و فشار طولانی مدت برای انتخاب باعث تخریب کشتی گیر می شود.
خیرآبادی تصریح کرد: وقتی انتخابی را حذف می کنیم و کسی خبر ندارد نفرات به چه شکلی انتخاب می شوند، دیگر انگیزه ای برای کشتی گیر و مربی در سطح کشور باقی نمیماند که بخواهد تلاش کند.
دستیار سابق محمد بنا در تیم ملی کشتی فرنگی، خاطرنشان کرد: کشتی گیران ما در اوزان ۶۷، ۹۷ به عنوان امید اول تیم و همچنین در ۱۳۰ کیلوگرم نیز با ادامه این روند می توانند در المپیک بعدی نیز برای کشتی ایران افتخارآفرینی کنند. علی اکبر یوسفی را من اولین بار کشف کردم، جاییکه بخاطر شرایطی که بوجود آمده بود، او را بدون انتخابی به مسابقات جهانی امیدها فرستادم که به مدال برنز رسید. او می تواند با میرزازاده رقابت خوبی در سنگین وزن داشته باشد. البته در ۷۷ کیلو هم چهره های خوبی داریم که می توانند با رقابت درست برای المپیک آماده شوند. ما در وزن ۶۰ کیلوگرم واقعا دچار مشکل هستیم و در ۸۷ کیلوگرم نیز چهره های خوبی مثل ناصر علیزاده، رامین طاهری و حسین نوری می توانند رقابت نزدیکی برای رشد و پیشرفت خود داشته باشند. سطح کشتی ما در رقابت های جهانی قبل از المپیک ها که به عنوان کسب سهمیه نیز محسوب می شود، مشخص خواهد شد و اگر آنجا بتوانیم مدال های طلا را تکرار کنیم میتوانیم بگوییم کلاس و سطح کشتی ما بالاتر از دیگر کشورهای جهان است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه دغدغه دبیر در کاهش آمار کشتی گیران نسبت به سال های قبل کاملا درست است، گفت: امیدوارم با اجرای انتخابی به شکل درست، گام های جدی برای رشد و پیشرفت کشتی و در نهایت رساندن جمعیت آن به یک میلیون نفر که دغدغه مسئولان فدراسیون کشتی است، برداشته شود.
انتهای پیام