محمدمهدی مفتح در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قرارداد نوبت اول پیمانکار طرح ساخت سد خرمرود که با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی و فاینانس داخلی منعقد شده بود، از لحاظ زمانی و حجم کار رو به پایان است.
وی بیان کرد: در پایان دولت دوازدهم موفق شدیم مجوز لازم برای تداوم استفاده از شیوه فاینانس داخلی برای پیشبرد طرح ساخت سد خرمرود را بگیریم و اکنون قرارداد نوبت دوم برای انتخاب پیمانکار به مناقصه گذاشته شده است.
مفتح با اشاره به اینکه تداوم کار با پیمانکار فعلی محتملترین گزینه است، ادامه داد: پیمانکار کنونی با طرح برخی شرایط، آمادگی خود برای تداوم مراحل اجرایی ساخت سد خرمرود اعلام کرده است.
وی تصریح کرد: اگر قرار داد فاینانس داخلی دوم بسته و این قرارداد اجرایی شود، کارهای اصلی ساخت سد مانند ساختن دیوارهها و ایجاد شرایط لازم برای جمعشدن آب پشت سد انجام میشود و در ادامه کار شاهد اجرای بخشهای فرعی کار خواهیم بود.
نماینده مردم تویسرکان در خانه ملت از فعال بودن بخش اجرایی سد خرمرود در شرایط کنونی خبر داد و افزود: سد خرمرود تویسرکان اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش ایسنا، سد خرمرود از نوع زونبندی با هسته رسی است که برای نخستین بار با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال ساخت است.
با توجه به نرختورم، پیشبینی میشود در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل و بهرهبرداری از این سد هزینه شود.
مراحل اجرایی این سد، خردادماه سال ۹۶ با حضور وزیر وقت نیرو آغاز شد و قرار بود در مقطع زمانی سه ساله (۳۶ ماهه) تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
بر اساس اظهارات رئیس آب منطقهای همدان، حجم مخزن این سد هشت میلیون و ۲۷۰ هزار مترمکعب ظرفیت دارد که هشت میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب آن مفید است و علاوه بر تأمین آب شرب بیش از ۴۰ روستا، برای بخش کشاورزی و صنعت نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سد خرمرود در ۵۴ کیلومتری جنوب غربی شهر همدان و در منطقه خرمرود بین دو روستای سیستانه و اشتران شهرستان تویسرکان درحال احداث است.
انتهای پیام
خبرنگار ایسنا، وحید الوندی