ابراز تعجب مقتدی صدر نسبت به اظهارات نوری المالکی درباره انتخابات

رهبر جریان صدر عراق در سخنانی نسبت به اظهارات مطرح شده اخیر رئیس ائتلاف دولت قانون درباره انتخابات پارلمانی عراق ابراز تعجب کرد و آن را "ناقص" خواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شفق نیوز، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در سخنانی نسبت به اظهارات نوری المالکی، نخست‌وزیر اسبق و رهبر حزب الدعوه و همچنین رئیس ائتلاف دولت قانون عراق درباره "بی‌انصافی و عدم توازن" در انتخابات پارلمانی این کشور واکنش نشان داد.

صدر در بیانیه‌ای گفت: بله امروز اظهاراتی (المالکی) را درباره روند انتخابات شنیدم و می‌توانم بگویم که از این اظهارات تعجب کردم اما باید بگوییم که این سخنان ناقص است.

وی تاکید کرد: او باید آنچه را که از دست داده است جبران کند و توصیه من به او این است که با چسبیدن به قدرت، آنچه را که از دست داده است جبران نکند؛ چراکه او آزمایش شده و موفق نشده است و کسی که آزمایش شده است بار دیگر آزموده نخواهد شد.

مقتدی صدر ادامه داد: اگر او خود را از آنچه به او نسبت می‌دهند بی‌گناه می‌داند، نشان دادن بی‌گناهی او در ملاء عام الزامی است و این مساله شکوه و جلال را به او و حزبش باز می‌گرداند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که نوری المالکی شب گذشته در سخنانی بر ضرورت اطمینان خاطر دادن به ملت عراق و فراکسیون‌های شرکت کننده در انتخابات درباره آرای خود و احترام گذاشتن به انتخاب کسانی که به آنها رای دادند، تاکید کرد.

وی خواستار رسیدگی به "بی انصافی و عدم توازن" شد که به عقیده وی با روند انتخابات همراه بوده است.

المالکی خطاب به کمیساریای عالی انتخابات عراق گفت: کمیساریای انتخابات موضوع را جدی و دقیق گرفته و نقص قانون اساسی و قانونی را به دور از هرگونه کوتاهی یا تمایل به یکی از احزاب رقیب بررسی کند.

رئیس ائتلاف دولت قانون هنمچنین تاکید کرد: ما موافق درخواست‌ها برای رفع نقص هستیم نه هرج و مرجی که ممکن است ایجاد شود.

با شمارش ۹۴ درصد آرای صندوق‌های انتخابات پارلمانی عراق، حزب مقتدی صدر با کسب ۷۳ کرسی، بزرگترین برنده این انتخابات اعلام شد و تأثیر بسزایی در تشکیل دولت خواهد داشت. ائتلاف نوری المالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق با کسب ۳۷ کرسی، پس از جریان صدر بیشترین کرسی‌های پارلمان در میان احزاب شیعه را از آن خود کرد؛ اما ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری نسبت به سال ۲۰۱۸ کرسی‌های کمتری در پارلمان به دست آورد. احزاب کُرد هم ۶۱ کرسی به دست آوردند.

میزان مشارکت در این انتخابات ۴۱ درصد اعلام شده که پایین‌ترین میزان مشارکت از زمان سقوط صدام  در سال ۲۰۰۳ محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400072416462
  • خبرنگار : 71610