به گزارش ایسنا، عموما منازل روستایی در این شهرستان از خشت و گل هستند و بر اثر وقوع زلزله به تمامی ۲۲۳ روستا در این شهرستان خسارت وارد شده، اما بیشترین خسارت به منازل در بخش بازفت این شهرستان وارد شد و به گفته مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری در زلزله کوهرنگ بیشترین خسارتها که حدود ۸۰ درصد بوده به محل نگهداری احشام وارد شده است، همچنین منازل مسکونی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد خسارت دیدهاند، اما آوار نشدهاند، زیرا بهدلیل عشایری بودن منطقه و نزدیک بودن فصل کوچ، نیاز به اسکان اضطراری وجود نداشته، زیرا برخی از این خانوارها در چادرهای عشایری سکونت دارند.
باتوجه به سردسیر بودن منطقه سکونت در چادر برای روستاییان آسیبدیده از زلزله منطقی بهنظر نمیرسد و بازسازی منازل آسیبدیده قبل از فصل سرما باید آغاز شود، زیرا امکان تخریب این منازل در پسلرزههای احتمالی وجود دارد و یا محلی برای اسکان موقت زلزلهزدگان در نظر گرفته شود.
پس از وقوع زلزله، غلامحسین اسماعیلی- رئیس دفتر رئیس جمهور به نمایندگی از طرف حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در تماس تلفنی با استانداران خوزستان و چهارمحال و بختیاری آخرین وضعیت زلزله در شهرستان کوهرنگ را پیگیری کرد، در این تماس تلفنی ضمن بررسی روند اقدامات انجام شده برای امدادرسانی به زلزلهزدگان، دستورات رئیس جمهور در مورد رسیدگی فوری به وضعیت زلزلهزدگان و انجام اقدامات امدادی را به استانداران ابلاغ شد.
بههمین منظور خبرنگار ایسنا برای بررسی آخرین وضعیت زلزلهزدگان و میزان همکاری مسئولان در بازدید از روستاهای زلزلهزده بخش بازفت شامل دره شیخ عالی، کچوز و گراپ پای صحبت چند تن از اهالی این روستاها نشست تا مطالبات زلزلهزدگان را منعکس کند.
مسئولان تنها برای بازدید به روستاهای زلزلهزده میآیند
آقای خیری از اهالی روستای کچوز در بخش بازفت شهرستان کوهرنگ به خبرنگار ایسنا گفت: فصل سرما شروع شده و تا بهحال چادری در میان اهالی روستا توزیع نشده است، حتی اگر چادر هم برای اهالی در نظر گرفته شود، تنها برای یکماه میتوان از آن استفاده کرد و برای فصل سرما اصلا جوابگو نیست.
وی ادامه داد: شبها از ترس زلزله در بیرون از خانه استراحت میکنیم، برخی از خانوادهها بیمار دارند و این موضوع اصلا برای افراد سالخورده درست نیست، مسئله مهم که تنها مربوط به زمان زلزله و سیل هم نمیشود، ساخت مسکن است و مسئولان باید برای ساخت مسکن اقدام کنند.
خیری تاکید کرد: وعدهای که از روز نخست زلزله به اهالی روستای کچوز داده شد، انجام ساختوساز بود، شرایط بهنحوی شده است که انتظار کمک از همه به جز مسئولان را داریم، بسیاری از مسئولان در منطقه حضور پیدا کردند، اما تنها کارشان نظاره کردن است و در عمل شاهد کمک چندانی نبودیم.
این ساکن روستای کچوز بخش بازفت، یادآور شد: مسئولان شهرستانی مانند بخشدار و فرماندار زمانی به مناطق سر میزنند که یک مسئول کشوری و یا یک نماینده مجلس از منطقه بازدید کند، گویا بسیاری از مناطق را فراموش کردهاند، در جریان سیل چندسال گذشته نیز نامههای زیادی را برای مسئولان نوشتیم، اما به درخواستها توجهی نشد.
وی خاطرنشان کرد: من سرپرست خانوار هستم و کاری برای زن و فرزندانم نمیتوانم انجام دهم، حقیقت این است که اگر اقدامی برای زلزلهزدگان انجام نشود باید به کجا پناه برد؟، اگر این اتفاق برای زن و فرزند مسئولان رخ دهد، آیا آنان حاضر هستند که ساعتی خانوادهشان سختی بکشند؟ پس لرزهها مدام ادامه دارند، گویا فرزندان ما اسیر این اتفاقات شدهاند، بسیاری از اوقات نمیتوان در این منطقه زندگی کرد و برخی از اوقات به این موضوع فکر میکنیم که زن و فرزندانمان را برای زندگی به جای دیگر ببریم.
شبها از ترس زلزله در بیرون از منزل استراحت میکنیم/ سرما آزاددهنده است
یکی از بانوان سالخورده ساکن روستای کچوز به خبرنگار ایسنا گفت: پس از جریان زلزله، کنتورهای برق دچار مشکل و یخچال منزل دچار سوختگی شد، خانههای این روستا سنگی است و موقع زلزله هر لحظه امکان دارد سنگها بر سر ما آوار شود، در تابستانها نیز بارها شاهد خزیدن مارها در میان تیرهای چوبی سقف خانه سنگی خود هستیم، کل سال در همین روستا سکونت داریم و جایی بهغیر از این منزل سنگی نداریم، توان جسمی من کم است و توان مالی ندارم که جایی را اجاره کنیم تا از این آسیبها در امان بمانم.
وی ادامه داد: چادر، پتو، هیچ خوراکی و آذوقهای به اهالی داده نشده است و اینها نیز برای یک زندگی دائم در روستا چارهساز نیست، پس از زلزله شبها در فضای باز استراحت میکنیم، نوهها و فرزندانم از سرما به خود میلرزند، هیچ اقدامی هم مسئولان برایمان انجام ندادهاند، دولت باید یک وام برای ساخت مسکن به اهالی بدهد.
چادر کفاف سرمای زمستان را نمیدهد
حجتالاسلام و المسلمین ابوالفضل احمدی- دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه وضعیت مردم شهرستان کوهرنگ اصلا مطلوب نیست، اظهار کرد: این جریان تنها مربوط به جریان زلزله نیست و باید برای معیشت و باید برای وضعیت مسکن مردم فکری شود.
وی افزود: آنچه که در شرایط حاضر ضروری بهنظر میرسد، آوردن کانکس برای مردم است تا فرزندان از ترس و سرما نگرانی نداشته باشند و بعد بهصورت فوری و جهادی باید برای مسکن مردم اقدام شود، زیرا بسیاری از جوانان این منطقه برای کار به بیرون از این شهرستان مهاجرت میکنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری یادآور شد: گلایه مردم این منطقه این است که بسیاری از مسئولان تنها برای گرفتن عکس به منطقه سر میزنند، وعدههایی میدهند و در نهایت خبری از آنان و وعدههای داده شده نمیشود.
احمدی خاطرنشان کرد: هلال احمر برای برخی از زلزلهزدگان اقدام به تهیه چادر کرده است، اما چادر کفاف سرمای پاییز و زمستان را نمیدهد، میطلبد مسئولان استانی و ملی طبق وعدههای داده شده در رابطه با مسکن مردم این منطقه، بهصورت جدی فکری کنند، زیرا مردم این منطقه شایسته این نحوه زندگی کردن نیستند.
اسکان اضطراری ۸۵ خانوار زلزلهزده در کوهرنگ بنا بر تشخیص هلالاحمر
مرتضی زمانپور- فرماندار کوهرنگ در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پس از وقوع زلزله در شهرستان کوهرنگ برآورد خسارتهای وارده به بخش مردمی، زیربنایی و کشاورزی از لحظات اولیه آغاز شد، اظهار کرد: تلاش شد برآورد خسارتها با دقت و حساسیت بالا انجام شود، در آمار برخی از دستگاهها ایراداتی وجود داشت که اصلاح شد.
فرماندار شهرستان از اسکان اضطراری ۸۵ خانوار زلزلهزده در این شهرستان بنا بر تشخیص جمعیت هلالاحمر و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: همچنین بین ۳۵۰ خانوار مواد غذایی توزیع شد، باید از هماکنون و قبل از آغاز بارشها شرایط برای اسکان موقت زلزلهزدگان فراهم شود.
وی بیان کرد: در زلزله اخیر شهرستان کوهرنگ به راهها، مدارس، تعدادی مساجد، خانههای بهداشت، سالنهای ورزشی، منابع تامین آب و ادارات دولتی نیز خسارت وارد شده است.
انتهای پیام