انیسه شریفی پور قشمی، نویسنده این کتاب در رابطه با انتخاب اسم کتاب به ایسنا، گفت: دایه ها زنانی پرتلاش و مومن با داشتن دانش بومی طب، از قدیم الایام در جامعه حضور پررنگی داشتند. دایه ها پیشگامان توانمندی زنان در جامعه محلی محسوب می شدند.
وی در مورد شکل گیری ایده اولیه این کتاب تصریح کرد: همسرم را برای پژوهش های میدانی همراهی می کردم و روش کارش برایم جالب بود؛ یک روز که در جزیره هنگام قرار ملاقات با بابازار و مصاحبه مردم شناسی داشت از من هم خواست تا در مورد کارآفرینی زنان که دغدغه ام هست بنویسم و من همان روز اولین مصاحبه ام را با یکی از زنان توانمند جزیره هنگام شروع کردم. بعد از یک هفته مصاحبه را پیاده کردم و برای ادامه کار تشویق شدم.
نویسنده کتاب دایه با اشاره به اینکه در واقع سال ۹۵ پروژه استارت خورد و دیگر هر روستایی می رفتم جویای زنان توانمند و کارآفرین آن روستا می شدم، عنوان کرد: در هر روستا عکس می گرفتم و مصاحبه تهیه می کردم و کم کم ساختار کتاب را در ذهنم تنظیم می کردم. تصمیم گرفتم کارآفرینان را در چند بخش دسته بندی کنم. تعدادی زنان را خودم لیست کردم و تعدادی زن نیز معرفی شدند و هر چه جلوتر رفتم زنان بیشتری را کشف کردم که گنجاندن همه بانوان در کتاب حاضر مقدور نبود.
وی ادامه داد: ساختار نوشتاری ام از زبان شخص سوم است. در ابتدا از محیط کار و فعالیت هر زن توصیف کرده ام و سپس بیوگرافی و روش کارش را شرح داده ام و در نهایت چالش ها و برنامه هایی که پیش رو دارد بیان شده است.
شریفی پور قشمی اضافه کرد: انگیزه ام معرفی بانوان توانمند گمنام جزیره است که این حرکت کوچک باعث خودباوری بیش از پیش زنان و دختران شود و هنر و میراث ارزشمند ما رونق بگیرد و پایدار بماند.
وی در پایان اضافه کرد: از تمام کسانی که در این مسیر همراهم بودند به خصوص زنان جامعه محلی سپاسگزارم و از آقای ایرج اعتمادی مدیریت انتشارات پرسرخ که زحمت چاپ کتاب را بعهده داشتند کمال تشکر را دارم.
انتهای پیام