به گزارش ایسنا، التهاب و استرس اکسیداتیو در بیماریزایی کبد و کلیهها نقش دارند. بررسیها نشان داده که عصاره صمغ گیاه کندر، دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با انجام یک مطالعه اثر عصاره اتیل استاتی صمغ گیاه کندر (Boswellia serrata) را بر نوعی اختلال عملکرد کبدی و کلیوی بررسی کردند.
در این مطالعه ۳۲ سر موش صحرایی نر استفاده شد. برای ایجاد مشکلات کبدی و کلیوی در موشها، لیپوپلیساکارید به میزان یک میلیگرم بر کیلوگرم به آنها تزریق شد و همچنین برای بررسی تاثیر عصاره صمغ گیاه کندر در بهبود این مشکلات، موشها به مدت سه هفته میزان ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم عصاره کندر دریافت کردند. بعد از اتمام مدت زمان آزمایش آنزیمهای کبدی و شاخصهای مختلف کبدی و کلیوی اندازهگیری شد.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که سطح آنزیمهای کبدی، کراتینین و BUN، اینترلوکین -۶ و مالون دی آلدئید در گروه لیپوپلیساکارید بالاتر از گروه کنترل بود، در حالی که میزان آلبومن، پروتئین تام، گروههای تام تیول و فعالیت آنزیم های سوپر اکساید دیسموتاز و کاتالاز پایینتر بود.
همچنین مشخص شد که تزریق عصاره اتیل استاتی صمغ گیاه کندر، سطح آنزیمهای کبدی، کراتینین و BUN، اینترلوکین -۶ و مالون دی آلدئید را در گروههایی که لیپوپلی ساکارید و عصاره دریافت کرده بودند در مقایسه با گروهی که تنها لیپوپلی ساکارید دریافت کرده، کاهش داده است.
براساس این یافتهها پژوهشگران نتیجه میگیرند که عصاره اتیل استاتی صمغ گیاه کندر باعث بهبود التهاب و آسیب اکسیداتیو ناشی از تزریق لیپوپلیساکارید در بافت کبد و کلیه در موشهای صحرایی میشود.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر عصاره اتیل استاتی صمغ گیاه کندر (Boswellia serrata) بر اختلال عملکرد کبدی و کلیوی ناشی از لیپوپلی ساکارید» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و اکبر آنائی گودری از دانشگاه علوم پزشکی جیرفت مجری اصلی این طرح بوده است.
انتهای پیام